Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Arafat cere măsuri speciale pentru bolnavi şi gravide, în perioada codului galben

0 60

inaugurare Mociu (1)

Secretarul de stat Raed Arafat a cerut prefecţilor, la videoconferinţa pe tema măsurilor pentru codul galben de viscol valabil vineri şi sâmbătă, ca în zonele cu risc de blocare a drumurilor, bolnavii dependenţi de dializă şi gravidele să fie duşi din timp în locuri unde se poate interveni mai uşor.

Arafat a atras atenţia că acolo unde există riscul ca drumurile să fie blocate, să nu fie transferaţi bolnavi între clinici pe distanţe lungi.

„Mai bine rămâne bolnavul o zi în plus în spital decât să-l trimiteţi cu ambulanţa şi să rămână blocat undeva pe drum”, a spus secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii.

În acelaşi context, Raed Arafat a solicitat ca în cazul în care unele zone sunt deja blocate şi apar probleme de sănătate la persoane izolate de zăpadă, să se solicite intervenţia aeriană din timp, nu la sfârşitul zilei, când nu se mai poate interveni din cauza vizibilităţii scăzute, scrie Mediafax.

Citeşte şi: Cod galben de ninsori şi viscol în Transilvania

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More