Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Ard pădurile la Colibița. Zeci de pompieri luptă de ieri cu focarele incendiului – VIDEO

0 657

Pompierii militari de la Garda de Intervenție Prundu Bârgăului cu două autospeciale de stingere, pompierii voluntari de la SVSU Bistrița-Bârgăului și Tiha Bârgăului au intervenit miercuri la un incendiu izbucnit la fondul forestier, pe raza localității Colibița. Incendiul se manifesta într-o zonă greu accesibilă, pe alocuri inaccesibilă autospecialelor de intervenție, se arată într-o comunicare a ISU Bistrița-Năsăud.

10 subofițeri și un ofițer din cadrul ISU Bistrița-Năsăud și alte 25 de persoane – pompieri voluntari din cadrul SVSU Bistrița Bârgăului, Tiha Bârgăului și Josenii Bârgăului, precum și personal de la Ocolul Silvic au intervenit pana azi dimineață, în jurul orei 01.00, pentru localizarea, izolarea și lichidarea focarelor incendiului de pădure de pe raza localității Colibița.

Suprafață afectată este aproximativ 5-6 ha pădure, vegetație uscată și doborâturi. Pe timpul nopții, personalul Ocolului Silvic a rămas în supravegherea focarelor rămase active în zona delimitată.

În aceasta dimineață, două echipaje de pompieri de la Garda de Intervenție Prundu Bârgăului au fost direcționate la locul incendiului pentru a continua operațiunile de stingere în zona respectivă.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More