Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Arest la domiciliu şi control judiciar, măsurile dispuse de polițiști într-un dosar penal

0 39

Ziua Politiei Romane la Dej (26)

Ieri, cele cinci persoane reţinute pentru 24 de ore pentru săvârşirea infracţiunilor de: ,,Constituire a unui grup infracţional organizat”, ,,Folosire, cu rea-credinţă, de bunul sau creditul de care se bucură societatea, într-un scop contrar intereselor acesteia sau în folosul lui propriu ori pentru a favoriza o altă societate în care are interese direct sau indirect”, ,,Evaziune fiscală”, ,,Fals în înscrisuri sub semnătură privată „ şi ,,Spălare a banilor” au fost prezentate Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistriţa Năsăud cu propunere de arestare preventivă.

Faţă de două femei, în vârstă de 51 de ani şi 53 de ani, ambele din municipiul Bistriţa,  a fost dispusă luarea măsurii arestului la domiciliu pe o perioadă de 30 de zile, iar faţă de alte două femei, de 36 de ani şi 42 de ani, din comuna Teaca şi municipiul Bistriţa, respectiv un bistriţean, în vârstă de 36 de ani, instanţa a dispus măsura controlului judiciar.

Vă reamintim faptul că în perioada octombrie 2009 – noiembrie 2010, în înţelegere prealabilă, aceştia au constituit un grup infracţional organizat, desfăşurănd o activitate infracţională complexă ce a avut drept scop neplata obligaţiilor fiscale către bugetul statului şi obţinerea de resurse financiare sau alte bunuri prin săvârşirea unor infracţiuni şi prin disimularea adevăratei provenienţe a banilor sau a bunurilor, prin activitatea desfăşurată cauzând un prejudiciu total în valoare de 240.985 de lei,  TVA şi impozit pe profit, şi 580.800 de lei, din spălare de bani.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More