Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Arest preventiv pentru o perioadă de 30 de zile, pentru un bărbat bănuit de comiterea unui furt

0 69

La data de 3 octombrie, Judecătoria Bistrița a dispus arestarea pentru o perioadă de 30 de zile, față de un bărbat, cercetat de polițiștii Biroului de Investigații Criminale, pentru infracțiunea de furt. La data de 3 octombrie, Judecătoria Bistrița a dispus arestarea pentru o perioadă de 30 de zile, față de un bărbat, cercetat de polițiștii Biroului de Investigații Criminale, pentru infracțiunea de furt.

În fapt, la data 2 octombrie a.c., un bistrițean a sesizat, prin SNUAU 112, faptul că i-au fost sustrase bunuri, în valoare de 1000 de lei, din beciul imobilului în care locuiește. La fața locului, polițiștii Biroului de Ordine Publică au prins în flagrant delict un bărbat, de 39 de ani, din localitatea Budacu de Jos, bănuit de comiterea faptei.

Asupra bărbatului, polițiștii au găsit mai multe bunuri, reclamate ca fiind sustrase, precum și o replică a unei arme de tip ”airsoft”, care poate fi deținută fără îndeplinirea vreunei proceduri de autorizare sau notificare prealabilă.
Cercetările continuă de către Biroul de Investigații Criminale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt.

Polițiștii vă recomandă ca, în cazul în care sunteți martor sau victima vreunei infracțiuni să sesizați de îndată cea mai apropiată unitate de Poliție sau prin SNUAU 112. De asemenea, încercați să reţineţi cât mai multe detalii despre autor: înfăţişare, particularităţi, direcţia în care a fugit, numărul de la autoturismul folosit de acesta, complici etc. şi comunicaţi toate amănuntele poliţiei.

DACĂ LOCUIŢI LA BLOC:
• montaţi un interfon la intrarea în scară şi utilizaţi-l în mod corect pentru controlul accesului persoanelor în imobil; • asiguraţi dotarea cu încuietori corespunzătoare a uşilor de la subsol, terase sau intrările suplimentare;• la intrările în holurile blocului şi pe paliere este nevoie de o bună iluminare; • instalaţi un sistem de iluminare automat cu detecţia mişcării şi un sistem de supraveghere video; • montaţi o încuietoare de înaltă siguranţă la uşa de acces în locuinţă;• dacă locuiţi la parter sau la etajul 1, grilajele de la fereastră ţin hoţii la distanţă.
DACĂ LOCUIŢI LA CASĂ:
• poliţiştii vă recomandă montarea unor sisteme supraveghere video în exterior, care să înregistreze orice activitate desfăşurată în curtea casei şi a sistemelor de iluminare cu senzori de mişcare. • Montaţi gratii la gurile de aerisire şi la ferestrele de la subsol;• Asiguraţi intrarea în subsolul clădirilor şi uşile anexelor cu încuietori rezistente!

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More