Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Arestat preventiv pentru chinuirea unui câine. Patrupedul a fost plasat într-un adăpost

0 1.802

Bărbatul de 44 de ani, care a fost reținut ieri de polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor Maramureș, fiind reclamat că ar fi exercitat, în mod periodic, asupra unui exemplar canin, acte de violență, a fost prezentat în cursul zilei de azi, la Judecatoria Baia Mare.

Pe numele acestuia a fost dispusă arestarea preventivă pentru 30 de zile, pentru comiterea infracțiunii de schingiuirea animalelor, faptă incriminată de Legea nr. 205 din 2004 privind Protecția Animalelor.

Pentru exemplarul canin a fost emis ordin de plasare în adăpost, acesta fiind predat către o asociație pentru protecția animalelor.

Astfel, polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor atrag atenția tuturor deținătorilor de animale cu privire la obligațiile pe care aceștia trebuie să le respecte, de a avea un comportament lipsit de brutalitate față de animale, de a asigura condițiile elementare necesare scopului pentru care sunt crescute și de a nu le abandona și/sau izgoni. Conform legii este interzisă aplicarea relelor tratamente și cruzimi asupra animalelor, așa cum este prevazut în Legea nr. 205 din 2004 privind Protecția Animalelor.

În cazul în care sunteți martori la comiterea unor astfel de fapte, sesizați, de îndată, polițiștii, în vederea luării măsurilor legale care se impun.

Pe această cale, mulțumim cetățenilor care apelează la ajutorul polițiștilor maramureșeni pentru combaterea săvârșirii de fapte improprii asupra animalelor, în vederea sancționării și pedepsirii conform legii, a celor care le încalcă.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More