Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Arhiepiscopul Clujului, Andrei Andreicuț, are Covid-19

0 968

Arhiepiscopul Clujului, Andrei Andreicuț, în vârstă de 71 de ani, a fost diagnosticat pozitiv cu Covid-19. Ierarhul este asimptomatic.

Din primele informații, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului este într-o stare bună de sănătate și nu are simptomele specifice Covid-19.

Andrei Andreicuț, născut Ioan Andreicuț, este din martie 2011 mitropolit al Mitropoliei Clujului. În anul 1990 a devenit episcop al Episcopiei Ortodoxe de Alba Iulia. În anul 1998 episcopia păstorită de el a fost ridicată la rangul de arhiepiscopie.

În 2005 a fost unul din candidații propuși a-i succeda mitropolitului Antonie Plămădeală. Nealegerea lui Andrei Andreicuț a dus la crearea unei noi Mitropolii în nordului Ardealului – Mitropolia Clujului, Crișanei, Maramureșului și Sălajului, al cărei întâistătător a devenit Bartolomeu Anania, ca arhiepiscop mitropolit. După moartea Mitropolitului Bartolomeu Anania, Andrei Andreicuț a devenit succesorul acestuia.

A fost decorat de președintele Ion Iliescu, în decembrie 2000, cu Ordinul Național „Pentru Merit” (România) în grad de Mare Ofițer „pentru slujirea cu cinste, evlavie și dragoste de oameni a cuvântului lui Dumnezeu”.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More