Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

”Armata – o școală altfel” la Batalionul 811 Infanterie Dej și Batalionul 55 Apărare Antiaeriană ”Someș”

0 160

armata o scoala altfel dej

Pe parcursul a două zile (în perioada 8-9 aprilie), militarii Batalionului 811 Infanterie Dej și ai Batalionului 55 Apărare Antiaeriană au organizat activități specifice elevilor din Dej și din împrejurimi, în săptămâna ”Școala Altfel”.

Sub titulatura ”Armata – o școală altfel”, activitățile organizate de militarii celor două batalioane s-au adresat școlarilor și preșcolarilor din Dej și împrejurimi, care au avut ocazia să interacționeze cu viața cazonă și au avut un impact pozitiv în rândul vizitatorilor.

Astfel, în cadrul acestor activități, au fost pregătite în incinta unităţii standuri de prezentare a armamentului şi tehnicii militare, pe care militarii le-au folosit în teatrele de operaţii din KOSOVO, IRAK sau AFGANISTAN.

Cercetaşii Batalionului 811 Infanterie ”DEJ” au prezentat diferite tipuri de adăposturi şi capcane pentru supravieţuire într-un mediu ostil. Pe baza sportivă a unităţii s-au derulat exerciţii interactive unde elevii au trecut prin ateliere de aruncare a grenadelor de mână, deplasarea cu masca contra gazelor sau cele unde se prezenta modul de executare a tragerii cu armamentul de infanterie.

De asemenea, o parte dintre elevi au executat împreună cu militarii un exerciţiu de patrulare pe un itinerar stabilit, iar transportul în autocamioanele militare pe trasee scurte a fost întâmpinat cu bucurie de către cei mici. Punctul culminant al vizitei a fost mânuirile de armament executate cu profesionalism de către echipa “Drill Team-Dragonii Transilvani”.

”Cei peste 850 de elevi şi profesori din aproximativ 50 de clase gimnaziale sau liceale, precum şi cei peste 130 de preşcolari care ne-au trecut pragul în cele 2 zile, au fost mulţumiţi şi încântaţi de ceea ce au văzut şi au trăit în cele câteva ore petrecute cu “Dragonii Transilvani” şi colegii lor de la ”antiaeriană”. Personalul celor două unităţi, mulţumeşte pe această cale tuturor celor care le-au trecut pragul şi de asemenea îi aşteaptă în rândurile lor şi cu alte ocazii”, transmite maior Ciprian Mureşan, ofiţer cu informarea şi relaţiile publice la Batalionul 811 Infanterie ”Dej”.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More