Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Armenii din întreaga țară s-au adunat la Gherla pentru sărbătoarea Sfântul Grigore Luminatorul FOTO/VIDEO

0 113

sf grigore luminatoru gherla-3

Catedrala Armeano-Catolică din Gherla a fost azi în sărbătoare. Sute de armeni din oraș, dar și alții veniți din toate colțurile țării, au participat la slujba specială cu ocazia sărbătorii Sfântul Grigore Luminatorul.

La evenimentul de azi de la Gherla au participat zeci de personalități și oficialități din țară și străinătate, printre care s-au aflat ambasadorii Armeniei și cel al Elveției, delegați ai orașelor înfrățite cu municipiul Gherla, deputatul Varujan Pambuccian, numeroși oameni politici și reprezentanți ai autorităților publice locale și județene.

Tot în cadrul evenimentului de azi s-a lansat și primul volum din seria Monografiei Orașului Liber Regal Gherla, semnată de Kristof Szongott.

Tot azi, a fost sfințit și noul orologiu al Catedralei Armeano-Catolice din Gherla, realizat pe sistem electronic în urma unei investiții care a costat aproape 6.500 de euro și realizată cu sprijinul ambasadorului Elveției în România.

Deseară, la Catedrala Armeano-Catolică din Gherla, cunoscutul pianist de jazz, Harry Tavitian, va susține un concert de muzică clasică și tradițională armeană și teme religioase. Concertul va începe puțin după ora 19.

Revenim cu mai multe imagni…

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More