Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Articole de îmbrăcăminte contrafăcute ridicate din Beclean și Năsăud

0 72

Oamenii legii au ridicat mai multe articole de îmbrăcăminte contrafăcute din magazine de pe raza localităților Beclean și Năsăud.

Potrivit IPJ Bistrița-Năsăud, în perioada 4-5 decembrie, polițiștii specializați în investigarea criminalității economice au acționat pentru descoperirea și combaterea infracționalității din domeniul proprietății intelectuale. Astfel, au fost efectuate controale şi verificări de specialitate la 18 operatori și agenți economici din județul Bistrița-Năsăud.

Ca urmare a activităților desfășurate, polițiștii au descoperit în flagrant 2 infracțiuni de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare. Astfel, au fost descoperite 504 articole de îmbrăcăminte și accesorii susceptibile a fi contrafăcute, expuse spre comercializare către public în două magazine din orașele Beclean și Năsăud. Valoarea bunurilor susceptibile a fi contrafăcute se ridică la 28.189,5 lei și au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

Oamenii legii au mai constatat nereguli pe care le-au sancționat contravențional cu amenzi în valoare totală de 26.500 lei. În total au fost aplicate 11 sancțiuni contravenționale, 10 dintre acestea pentru nerespectarea legii privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite și una pentru nerespectare prevederile privind obligaţia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale.

Acțiunile de acest gen vor continua și în perioada următoare, pe raza întregului județ, în vederea prevenirii și combaterii activităților ilicite și încălcării legislației, în toate domeniile, în scopul asigurării unui climat optim de ordine, liniște, siguranță și legalitate a mediului de afaceri.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More