Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Articole pirotehnice, indisponibilizate de polițiști, în urma unor controale efectuate în comunele Rodna și Ilva Mare

0 1.030

Polițiștii Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, împreună cu polițiștii Serviciului pentru Acțiuni Speciale au efectuat ieri controale și verificări pe raza comunelor Ilva Mare și Rodna, în cadrul acțiunii „Foc de artificii”.

Astfel, a fost depistată o tânără, de 19 ani, din Rodna care ar fi comercializat, fără drept, articole pirotehnice din categoria F1 și P1, fără să fie autorizată în acest sens. Polițiștii au ridicat cantitatea de 70 kg articole pirotehnice în vederea indisponibilizării și continuării cercetărilor.

Totodată, pe raza localității Ilva Mare, polițiștii au identificat un bărbat, de 30 de ani, din localitate, care ar fi deținut aproximativ 8 kg articole pirotehnice din categoria F2, F3 și F4, pe care le-ar fi comandat de pe internet, fără să fie autorizat în acest sens. Acesta ar fi comercializat, fără drept,  6 bucăți articole pirotehnice din categoriile F2 și F3. Articolele pirotehnice descoperite au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

În urma celor constatate, au fost întocmite dosare penale în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de efectuarea de operațiuni cu articole pirotehnice, fără drept și comercializarea către publicul larg a articolelor pirotehnice destinate a fi utilizate de către pirotehnicieni.

Polițiștii reamintesc faptul că este INFRACȚIUNE și se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă:

  • Orice operațiune cu articole pirotehnice, efectuată fără drept;
  • Comercializarea articolelor pirotehnice din categoriile 1 și P1 către persoanele care nu au împlinit vârsta de 18 ani;
  • Comercializarea către publicul larg a articolelor pirotehnice destinate a fi utilizate de către pirotehnicieni.

Pentru evitarea implicării în evenimente negative, recomandăm:

  • să cumpărați articole pirotehnice doar de la persoane fizice/juridice autorizate!
  • la achiziționarea de articole pirotehnice să verificați eticheta. Acestea să fie inscripționate în limba română!
  • să sesizați poliția când constatați că sunt vândute ilegal articole pirotehnice!

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More