Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Artificii scoase la vânzare de un magazin, fără avizele necesare. S-a deschis dosar penal

0 547

Jandarmii bistriţeni au depistat peste 5.000 de articole pirotehnice scoase la vânzare de către o societate comercială fără a deţine şi avizele necesare

Un magazin din localitatea Prundu-Bârgăului care efectua acte de comerţ cu materiale pirotehnice de mai multe tipuri, avea scoase la vânzare şi articole din categoriile F1 şi F2 – pentru comercializarea cărora este nevoie de avize din partea Poliţiei, respectiv a Inspectoratului Teritorial de Muncă. La vânzare erau scoase peste 5.000 de astfel de articole pirotehnice.

Având în vedere cele constatate, jandarmii au întocmit pe numele administratorului societăţii, actele de sesizare a organelor de urmărire penală, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de efectuare de operaţiuni cu articole pirotehnice fără drept, conform Legii nr. 126 din 1995 republicată, privind regimul materiilor explozive.

Materialele pirotehnice au fost ridicate în vederea confiscării şi împreună cu actele de sesizare vor fi predate organelor de urmărire penală în vederea continuării cercetărilor.

Toţi cei interesaţi trebuie să cunoască şi prevederile legale în vigoare. Astfel, conform Legii 126 din 1995 republicată, privind regimul materiilor explozive reglementarea regimului materiilor explozive în unităţile producătoare se stabileşte prin instrucţiuni emise de acestea şi avizate de Ministerul de Interne şi, după caz, de Ministerul Apărării Naţionale şi de Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale.


Descoperă mai multe la Someșeanul.ro

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More