Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Asasinii șefului de post de la Vișeul de Sus, ”spionați” în celulă, la Penitenciarul Gherla

0 156

De la începutul acestui an, de când l-au ucis pe polițistul Gheorghe Nistor, șeful de post din Vișeu de Jos, Maramureș, frații asasini Ioan Aurelian și Marius Ovidiu Tomoioagă nu au încercat nici un  moment să se apere. Au ridicat în jurul lor un zid al tăcerii peste care investigatorii nu au reușit să treacă cu nici o metodă. În schimb, procurorii și polițiștii i-au interceptat de când îi țin închiși și au dezlegat misterul planului urzit de cei doi și au aflat astfel cine este ”creierul” acțiunii.  

Firește, chiar și în condițiile în care indivizii nu au scos nici un sunet – nici în timpul urmării penale, nici în fața judecătorilor -, anchetatorii maramureșeni au strâns suficiente probe care să-i înfunde pentru ani buni pe frații Tomoioagă, ba chiar pentru o viață. Însă, pentru a dezlega misterul acestei aprige tăceri, dictată parcă de liderul unei organizații mafiote, investigatorii au recurs la o metodă perfect legală care să-i ajute să înțeleagă acest tip de apărare la care au recurs criminalii șefului de post din Vișeu de Jos. Au avut grijă ca, sub diverse pretexte, să-i mai lase din când în când împreună pentru a le intercepta, legal, discuțiile.

”E bine așa, să  nu spunem nimic. Nu au ce să ne facă. Trebuie să continuăm tot așa. Să nu cedezi, fii tare…Dacă vorbim apar întrebări și o  să greșim”, i-ar fi spus Ovidiu fratelui său mai mare, Aurelian, la fiecare întâlnire programată de investigatorii care le-au studiat nu numai comportamentul, dar și limbajul mimico-gestual.  

Frații asasini se completează reciproc. Unul e cerebral, celălalt e impulsiv

Când au pus cap la cap toate informațiile furnizate de specialiștii în psihologie și sociologie care i-au studiat și chiar filmat pe criminali, investigatorii au realizat că, deși nu el este cel care a mânuit cuțitul cu care a fost omorât agentul Gheorghe Nistor, Ovidiu Tomoiagă pare a fi ”creierul” care întreține rezistența la tăcere a tandemului asasin în fața investigatorilor.

”Ovidiu este un caracter mai puternic, este mai echilibrat. Aurelian este mai impulsiv, gata oricând să spună ceva. Însă, este mereu temperat de fratele lui cu doze puternice de așa-zise îmbărbătări. Oricum, nu există nici măcar un dubiu că nu ei ar fi criminalii polițistului. Declarația lor ar fi doar o piesă la dosar în condițiile astea. Ei (n.r. frații Tomoioagă) cred că tăcerea îi ajută, dar greșesc pentru că nu e nevoie și de mărturia lor ca să li se dovedească vinovăția”, ne-au explicat surse judiciare.

Arma dispărută a polițistului ucis ar putea fi găsită doar cu ajutorul unor informații

În tot acest timp, judiciariștii maramureșeni continuă să caute arma pe care ucigașii i-au furat-o polițistului omorât chiar în biroul său. Pistolul Carpați de calibrul 7,62 a dispărut odată cu un mănunchi de chei printre care se aflau cele de la ușa biroului și cele de la mașina de serviciu a șefului de post din Vișeu de Jos.

”Ne va fi foarte greu să găsim pistolul. Probabil că l-au îngropat undeva sau l-au ascuns într-o scorbură imediat după omor. La vremea aceea (n.r. 4 ianuarie 2017) în zonă erau troiene mari. Casa lor se află la un cap de sat, lângă pădure. Arma ar putea fi oriunde. Cred că o vom putea găsi doar cu ajutorul unor informații pentru că ei nu spun nimic. Poate au vorbit cu cineva despre ea, cu vreun amic, cu vreo rudă…”, au adăugat sursele citate.

Criminalii i-au tăiat gâtul polițistului și i-au străpuns inima cu un cuțit

După ce au fost trimiși în judecată pentru omor calificat și furt, în baza probelor strânse de procurorii și judiciariștii maramureșeni, frații Ioan Aurelian și Marius Ovidiu Tomoioagă au fost transferați din arestul IPJ Maramureș la Penitenciarul Gherla.

Subofițerul Nistor a fost ucis la începutul lunii ianuarie de frații frații Ioan Aurelian și Marius Ovidiu Tomoioagă. Aceștia i-au tăiat gâtul, i-au străpuns inima cu un cuțit după care au dispărut.Crima s-a consumat chiar în biroul subiofițerului aflat la mansarda clădării în care se află primăria din localitate.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More