Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Destine Holidays

Asfaltarea drumului judeţean DJ 109B Fundătura – Corneşti, executată potrivit recomandărilor formulate de experţi

0 74

În scopul unei corecte informări a publicului cu privire la starea drumurilor judeţene şi condiţiile de circulaţie de pe acestea, Consiliul Judeţean Cluj anunţă participanţii la trafic şi locuitorii din zonă că lucrările de asfaltare pe drumul judeţean DJ 109B Fundătura – Corneşti, pe o lungime de 17,1 kilometri, sunt finalizate, tronsoanele rămase neasfaltate, în lungime totală de sub 400 de m, urmând a fi finalizate, din raţiuni tehnice, în prima parte a anului 2017.

Astfel, după încheierea lucrărilor pe ultimul tronson de drum în lungime de 3,8 kilometri, între kilometrul 3+800 şi poziţia kilometrică 0+000, unde drumul judeţean DJ 109B Fundătura – Corneşti face joncţiunea cu drumul naţional DN1C, pentru modernizarea şi reabilitarea integrală a acestui sector de drum judeţean mai sunt necesare lucrări pe doar trei porţiuni de drum însumând aproximativ 400 de metri, porţiuni afectate de fenomenul de alunecări de teren.

Motivul neexecutării, pentru moment, a lucrărilor pe aceste trei tronsoane de dimensiuni reduse este legat de faptul că acestea necesită soluţii tehnice complexe şi care vor consta în refacerea fundaţiei căii de rulare. Porţiunile de drum în cauză sunt aduse la un nivel de circulaţie corespunzător, vor fi lăsate sub trafic până în primăvara anului 2017 pentru a se constata eventualele tasări ale fundaţiei, după care se vor finaliza lucrările prin turnarea celor două straturi de asfalt.

„Întrucât am precizat încă de la demararea programului că le pretindem societăţilor executante calitate maximă, am agreat soluţia tehnică propusă de experţi tocmai pentru că ne dorim ca aceste lucrări complexe, executate în profunzimea drumului, începând de la fundaţie, să aibă o cât mai mare durabilitate” a precizat preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, domnul Alin Tişe.

Lucrările de reabilitare şi modernizare a celor 17,1 kilometri ai drumului judeţean DJ 109B Fundătura – Corneşti au constat în realizarea de fundaţii, aşternerea stratului de piatră spartă, schimbarea podeţelor, realizarea de ziduri de sprijin, acostamente, tăierea vegetaţiei de pe marginea drumului, respectiv turnarea a două straturi de covor asfaltic – binder şi strat de uzură – cu o grosime totală de 10 cm.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More