Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

PREMIERĂ. Asistenta medicală rănită în accidentul de la Cășeiu nu și-a primit încă banii

0 57

accident Ambulanta Dej (2)

Pe 12 martie viața unei angajate a Ambulanței Dej avea să se schimbe definitiv. Autospeciala în care se afla a fost implicată într-un accident de circulație în localitatea clujeană Cășeiu, iar ea a fost rănită grav. Numeroși oameni au pus mână de la mână, au rupt din puținul lor, pentru a o ajuta. Și consilierii locali din Dej au aprobat un proiect de hotărâre pentru a contribui cu bani, însă suma promisă nu a ajuns nici până azi la asistentă.

Vă reamintim, în luna martie a acestui an, șoferul unei autoutilitare care circula dinspre Baia Mare înspre Dej, la intrare în localitatea Căşeiu, a pătruns pe contrasens și s-a izbit violent de ambulanța de la Dej, condusă regulamentar, având în funcţiune semnalele luminoase. Accidentul s-a soldat cu rănirea gravă a asistentei Monica Corpodean, dar și a șoferului vinovat de producerea accidentului. Rănit a fost și șoferul ambulanței, Ioan Bob.

Asistenta medicală a suferit multiple fracturi la nivelul membrelor inferioare, la femur (fractură deschisă) și gambe, precum și la nivelul bazinului. Șoferul ambulanței a fost rănit tot la nivelul membrelor inferioare, la genunchi și tibie. Amândoi au suferit intervenții chirurgicale la acel moment, însă Monica nu a scăpat de chin: urmează să fie operată din nou și anul viitor.

Pe 25 martie, consilierii locali din Dej s-au întrunit în cadrul unei ședințe ordinare pentru a decide dacă aprobă sau nu “proiectul de hotărâre privind constituirea fondului de rezervă bugetară în sumă de 7.000 lei şi utilizarea acestuia pentru ajutorarea victimelor accidentului rutier Ambulanța Dej din data de 12 martie 2014″. Atunci, viceprimarul Aurelian Mureșan a propus ca suma acordată să fie de 11.500 de lei, bani ce urmau să fie donați asistentei medicale. Primarul Morar Costan a ”ridicat” suma la 15.000 de lei, însă a fost contrat de Lazin și Butuza. ”Nu este un concurs, care este mai darnic. Dacă omul a cerut 11.500 și noi putem să-i acordăm această sumă, să facem acest lucru”, a subliniat Butuza în ședința din martie. În cele din urmă, s-a votat varianta propusă de comisia economică (13 voturi pentru) – 11.500 de lei.

Colegi din serviciile de ambulanță din județul Cluj și nu numai, colegi din spitalele din zonă sau pompieri, toți au pus mână de la mână, au rupt din puținul lor, pentru a o ajuta pe Monica. Primăria nu a (mai) făcut-o. Deși au trecut 9 luni de la ședința aleșilor locali, banii aprobați pentru ajutarea asistentei medicale nu au mai ajuns la ea. Someșeanul.ro l-a contactat pe primarul Morar Costan pentru a-l întreba ce s-a întâmplat cu acești bani.

”Eu am crezut că această sumă a fost distribuită către destinția propusă de primar și aprobată de Consiliul Local, numai că, m-am interesat acum care este situația, atât pe linie financiară, cât și pe linie de hotărâre de Consiliu Local, și am fost informat că suma nu a fost distribuită pentru că mai era nevoie de completarea dosarului cu adeverințe medicale. Am cerut ca acest lucru să se demareze rapid, astfel încât în 2-3 zile să achităm sumă. Vă asigur eu că se rezolva rapid”, a declarat pentru Someșeanul.ro primarul Morar Costan.

Citește pe aceeași temă:

Accident la intrare în localitatea Cășeiu. O ambulanță de la Dej este implicată FOTO/VIDEO

Un bistrițean a condus autoutilitara care s-a izbit de ambulanța din Dej

Care este starea victimelor din accidentul de la Cășeiu

VIDEO – CAMPANIE UMANITARĂ – ”Ajutați-o pe Monica!” 

Bani din fondul de rezervă pentru asistenta medicală rănită în accidentul de la Cășeiu

Horia Simu, directorul Serviciului de Ambulanță Cluj: ”Cred că la Dej e necesară o ambulanță”

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More