Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Asociația Anima Pro Terra Dej: Scrisoare deschisă referitoare la campania de sterilizări a câinilor

0 1.479

Consiliul județean Cluj a demarat o campanie privind informarea publică cu privire la obligativitatea sterilizării câinilor cu și fără stăpân.

Ieri, 12 ianuarie a avut loc o întalnire la Primăria Municipiului Dej la care au participat reprezentanți ai Consiliului Județean Cluj, ai Primăriei Municipiului Dej, ai Poliției Române , ai Jandarmeriei, ai A.N.S.V.S.A. și ai asociațiilor de protecție a animalelor.

La întalnirea care a avut un ton constructiv și de colaborare între instituții cu intenția de a identifica blocaje și de a găsi soluții s-a remarcat Dr Farcaș Ciprian, inspector A.N.S.V.S.A. Dej. Când vorbești cu autoimportanță de la înălțimea biroului la care te-ai instalat dar nu cunoști nici legile și nici situația din teren, atunci esti ridicol.

Domnul Farcaș Ciprian nu se descurcă în desișul legislativ și nu face diferența între condiționarea vaccinării de microcipare și obligativitatea identificării ( subtilități). Ne-a prezentat într-o ședintă un bilanț tragic al situației câinilor comunitari din Dej ( cea mai gravă in opinia dumnealui din tot județul) și cu toată autoritatea de care este capabil a emis afirmații care nu se susțin în teren și care după parerea noastră îl autoincriminează.

Conform inspectorului, în Dej ar exista pe strazi 500 de câini comunitari. Există diplopie (vedere dublă), dar chiar să triplezi ceea ce vezi e neobișnuit. Dacă situația este într-adevar atât de catastrofală cum o prezentați noi credem că vă faceți vinovat din pozitia pe care o aveți. Să ne spuneți de ce ați tolerat funcționarea unui adăpost neautorizat timp de 7 ani când legea spune clar că autoritățile locale sunt obligate să dețină un adăpost autorizat și când tot legea spune că este interzisă cazarea animalelor în adăposturi neautorizate. Sunteți direct responsabil de acest aspect și complice la impotența autorităților locale. Nu cunoasteți cele 3 legi de funcționare a adăposturilor publice și de aceea îi sfătuiți prost, îi amăgiți și încurajați risipirea banului public cu noi și noi reamenajări fără finalitate. Și, chiar mai important decat atât , vă rugăm sa ne informați câte amenzi pentru abandon și nesterilizare ați dat în anii dumneavoastră de activitate pentru a stopa fenomenul?

Dacă tot sunteți om cu pix de ce nu îl folosiți?

Dacă situația este într-adevar cea pe care ați prezentat-o cu atâta siguranță să stiți că prin poziția pe care o ocupați de atâția ani sunteți unul dintre cei direct responsabili.

Așteptăm răspunsul dumneavoastră și al superiorilor dumneavoastră având în vedere că sunteți reprezentantul unei respectabile și importante instituții a statului român.

Asociația Anima Pro Terra

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More