Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Astazi incepe BAC-ul!

0 46

BACalaureat

Examenul de bacalaureat din 2013 începe astazi cu proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română (proba A), susţinută până în 12 iunie.

Elevii vor intra in sala vor extrage cate un biletel, apoi au 15 minute la dispozitie sa il rezolve si inca 15 sa raspunda in fata comisiei.

Reprezentantii ministerului au formulat 75 de variante de subiecte si odata ce a fost extras un bilet nu mai poate fi pus inapoi.

Elevii vor intra in sala de examen doar cu buletinul de identitate si cu un pix. Camerele de supraveghere sunt functionale in toate cele 585 de sali, iar cei care vor fi prinsi ca incearca sa copieze vor fi eliminati.

În perioada 12-14 iunie va avea loc proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă (proba B), urmată în 17-21 iunie de proba de evaluare a competenţelor digitale (proba D) şi în 25-28 iunie de proba de evaluare a competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională (proba C).

Probele scrise de la bacalaureat vor fi susţinute în 1 iulie la Limba şi literatura română (proba E a) şi în 2 iulie – la Limba şi literatura maternă (proba E b). Testarea va continua în 3 iulie cu proba obligatorie a profilului (proba E c) şi în 5 iulie cu proba la alegere a profilului şi specializării (proba E d).

Rezultatele vor fi afişate în 8 iulie, până la ora 12.00, iar contestaţiile vor fi depuse în aceeaşi zi, între orele 12.00 şi 16.00, urmând ca în perioada 9 -11 iulie să fie soluţionate. Rezultatele finale vor fi afişate în 12 iulie.

A doua sesiune a examenului de bacalaureat din 2013 va avea loc în perioada august-septembrie, înscrierile fiind programate din 15 până în 19 iulie.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More