Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Astazi se sarbatoreste Ziua Protectiei Civile

1 44

Aniversăm astăzi 80 de ani de la înfiinţarea primelor structuri cu atribuţii de protecţie civilă din România, prin Înaltul Decret Regal din 28 februarie 1933, care aproba Regulamentul Apărării Pasive.

Aniversarea de astăzi reprezintă un prilej de retrospectivă a activităţilor desfăşurate de specialiştii apărării civile de-a lungul timpului, în misiunile de salvare a cetăţenilor ameninţaţi de pericolele conflagraţiilor militare, de calamităţi naturale şi de alte catastrofe. Indiferent de denumirea pe care a purtat-o de-a lungul timpului, de Apărare Pasivă, Apărare Locală Antiaeriană, Apărare Civilă, Protecţie Civilă, specificul activităţii a fost în permanenţă acela de protejare a populaţiei în situaţii de urgenţe civile. Prezenţi acolo unde datoria le-a cerut-o, specialiştii protecţiei civile au demonstrat profesionalism şi devotament în misiunile de salvare a vieţii oamenilor şi diminuare a pagubelor materiale. Începând cu anul 2004, odată cu dobândirea de către România a statutului de ţară membră a structurii nord-atlantice şi viitoare ţară membră a Uniunii Europene, a început un proces de reformă instituţională, care a reunit protecţia civilă şi pompierii militari într-o nouă structură, unitară, cu rolul de salvare a vieţii oamenilor şi diminuarea pagubelor materiale în situaţii de urgenţă.

Misiunile noilor inspectorate judeţene pentru situaţii de urgenţă nu au devenit mai uşoare, dimpotrivă complexitatea activităţii a crescut, rolul acestor inspectorate devenind unul foarte important alături de atribuţiile celorlalte componente ale Sistemului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More