Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Așteptarea a luat sfârșit. Vinerea viitoare se inaugurează la Dej noua piață agroalimentară

0 55

piata agroalimentara dej

După câteva săptămâni de așteptare, în care tot s-a amânat inaugurarea noii piețe agroalimentare din Dej, așteptarea va lua sfârșit săptămâna viitoare. Primăria municipiului Dej marchează  vineri, 21 noiembrie, ora 9:00 inaugurarea obiectivului „Amenajare piața agroalimentară și parcaj subteran”.

Investiția în valoare de 6,3 milioane lei, 63 miliarde lei vechi,  a demarat în anul 2011,  în cadrul ei, pe o suprafață de 4000 m2, a fost construită o hală pentru vânzare produse lactate și carne, au fost amenajate 2 zone deschise pentru vânzare legume-fructe, depozite de legume- fructe și 2 ascensoare pentru transportul produselor din depozite. Obiectivul beneficiază și de  parcaj subteran cu o capacitate de 70 de locuri, corp administrativ, alei carosabile și pietonale. De asemenea a fost amenajat un  foișor prin care administrația locală și-a propus să păstreze istoria locației și a fostelor edificii din zonă, având în vedere că pe platoul actualei piețe, în evul mediu, a fost construit un turn cu rol religios, iar pe actuala stradă Nicolae Iorga treceau carele cu sare de la Salina Ocna Dej spre portul de la Someș. Există ipoteza, că tot aici, în epoca romană a fost construit un turn de apărare și observație, pus în legătură cu castrul roman de la Cășei, ținând cont de poziția strategică de la confluența Someșurilor.

„Am afirmat că vom deschide piața în 14 noiembrie însă pentru că momentul se află înaintea celui de al doilea tur al alegerilor prezidențiale și pentru că nu mi-am dorit ca deschiderea ei să fie percepută ca o campanie pentru alegeri, am decis să amânăm evenimentul până la finalul săptămânii viitoare.

Investiția a fost finalizată și sunt mulțumit că am ajuns în acest moment în care să o inaugurăm, pentru că și eu la fel ca dejenii, îmi doream o piață demnă de municipiul nostru. Dacă în urmă cu patru ani, în locul ei era o groapă imensă, am facut eforturi iar acum locul este ocupat de o piață modernă, în care producătorii și comercianții din zona noastră să își poată expune la vânzare produsele, iar dejenii să poată avea acces la produse variate și un spațiu adecvat de expunere al lor. Începând de luni și până la deschiderea oficială a pieței se va interveni cu ultimele finisaje și se vor distribui zonele și mesele pentru producători și comercianți”.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More