Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

În așteptarea unei inimi sănătoase, inima bolnavă a Yasminei Fluieraș a cedat

0 348

Întreaga suflare clujeană s-a mobilizat la finalul anului trecut în diverse campanii umanitare pentru ajutarea unei fetițe de 8 ani din Panticeu, Yasmina Fluieraș, care suferea de o severă formă de boală cardiacă și avea nevoie urgentă de un transplant de inimă.

Acțiuni cu scop caritabil au avut loc la Dej, Gherla, Cluj-Napoca, și în împrejurimi, banii adunați fiind donați bunicii fetiței, singura care mai avea grijă de soarta minorei.

Din păcate, spre finalul lunii decembrie starea de sănătate a Yasminei s-a înrăutățit, iar tratamentul extrem de costisitor, de care avea parte doar datorită banilor primiți din donații, n-a mai putut s-o ajute.

Inima bolnavă a fetiței în vârstă de 8 ani a încetat să mai bată în ultima zi a anului 2016, în ciuda eforturilor disperate ale medicilor de la Spitalul de Copii din Cluj-Napoca de a o mai ține în viață.

Yasmina suferea de o boală cardiacă severă și alte afecțiuni (Cardiomiopatie dilatativă, Insuficiență cardiacă, Intoleranță la gluten) și avea nevoie de un transplant de inimă, dar până la găsirea unui donator compatibil, fetița avea nevoie de un tratament săptămânal în valoare de 4.700 de lei. Din păcate, micuța, originară din comuna Panticeu, avea un singur om pe lume alături, bunica ei, întrucât a fost părăsită de mamă și este nerecunoscută de tata. Sute de oameni s-au mobilizat pentru ajutarea fetiței în susținerea tratamentului de care avea nevoie pentru pregătirea transplantului, însă acesta nu s-a mai realizat.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More