Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Astra Asigurări, definitiv în faliment. Păgubiții își vor recupera banii pentru daune de la Fondul de Garantare

0 59

Curtea de Apel București a respins apelurile formulate de Astra Asigurări în procesul de faliment al asigurătorului. Din acest moment, societatea este declarată ca fiind definitiv în faliment, iar păgubiţii îşi vor primi banii pentru daune de la fondul de garantare a asiguraților, informează B1 TV.

După confirmarea definitivă a stării de faliment, Fondul de Garantare a Asiguraților va putea începe plata despăgubirilor către clienții Astra și către terții păgubiți de aceștia. Valoarea maximă a despăgubirilor estimate de FGA ar fi de aproximativ 700 de milioane de lei.

”Potrivit legii, sunt întrunite condițiile pentru ca FGA să poată demara efectuarea plăților către creditorii de asigurări ai Astra Asigurări care au dosare aprobate la plată de către Comisia Specială a Fondului. Mai multe amănunte despre acţiunile FGA referitoare la demararea plăţilor către creditorii de asigurări ai Societăţii de Asigurare Reasigurare Astra SA – în faliment, vor fi furnizate cu ocazia conferinţei de presă organizate de FGA pe 4 Mai 2016”, arată un comunicat al Fondului de Garantare a Asiguraților.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More