Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

ASTRA Dej sărbătorește vineri un sfert de veac de existență

0 49

afis sfert de veac astra dej

Asociațiunea Transilvană pentru Literatura Română și Cultura Poporului Român, Despărțământul ”Dr. Teodor Mihali” Dej vă invită vineri la un eveniment special, sărbătorirea unui ”Sfert de veac la ASTRA Dej”.

În inauarie 1990, imediat după eliberarea poporului român de sub comunism, iubitorii de cultură din toată țara, vechi astriști și intelectuali, au decis reactivarea mișcării astriste la nivelul întregii țări. În 18 ianuarie 1990, la Dej, un grup de intelectuali dejeni au reaprins flacăra astristă și au reînființat societatea culturală sub numele ASTRA, pentru ca la 17 februarie, în același an, asociația să capete personalitate juridică.

La 25 de ani de la aceste evenimente, astriștii dejeni se întrunesc din nou, în zi de mare sărbătoare, pentru a rememora acele momente de început ale renașterii ASTRA Dej.

Președintele Despărțământului ”Dr. Teodor Mihali” Dej al ASTRA, Radu Gavrilă, îi așteaptă la eveniment pe toți iubitorii de cultură din municipiul Dej pentru a retrăi împreună momentele istorice din 1990, alături de membrii ASTRA care au participat la renașterea asociației, în cadrul evenimentului urmând să fie făcută și o analiză a activității astriștilor care nu mai sunt printre noi.

La evenimentul de vineri de la Dej va participa și președintele Asociațiunii ASTRA, cu sediul la Sibiu, prof. univ. dr. Dumitru Acu, dar și președinți ai despărțămintelor din zona Ardealului.

”Sfert de veac la ASTRA Dej” seva desfășura vineri, 6 februarie, cu începere de la ora 16:00, la Cercul Militar Dej.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More