Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

ASTRA REDIVIVA – 25 de ani. IPS Andrei Andreicuț a devenit membru de onoare al ASTRA Dej – FOTO/VIDEO

0 124

someseanul-DSC05420

Zeci de astriști din toată țara, dar și din Republica Moldova, participă în aceste zile la Dej la o serie de manifestări astriste, desfășurate sub genericul ASTRA REDIVIVA – 25 de ani.

Evenimentele, organizate de Despărțământul ”Dr. Teodor Mihali” Dej al ASTRA în colaborare cu Primăria Dej și Protopopiatul Ortodox Dej au început vineri, în Sala Mare a Primăriei Dej, cu adunarea generală a ASTRA Dej, continuând cu un TE DEUM oficiat de către IPS Andrei Andreicuț, Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, care a rostit și un ”Cuvânt de binecuvântare” pentru cei prezenți.

Cu această ocazie, IPS Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolit al Clujului, Maramureșului și Sălajului a fost ales membru de onoare al ASTRA Dej.

La manifestările de vineri de la Dej, au participat și președintele ASTRA, prof. univ. dr. Dumitru Acu, deputatul Cornel Itu, primarul Costan Morar, viceprimarul Aurelian Mureșan, protopopul Ioan Buftea și președinți și reprezentanți ai despărțămintelor ASTRA din țară și din Republica Moldova.

Manifestările ASTRA REDIVIVA – 25 de ani, continuă sâmbătă cu ședința Comitetului Central ASTRA și sesiunea solemnă ASTRA REDIVIVA – 25 ANI, desfășurate la Centrul de studii patristice al Mănăstirii Nicula, pentru ca în această seară să aibă loc ”Balul ASTRA” în sala festivă a Primăriei Dej.

Duminică, programul manifestărilor include o Liturghie Arhierească oficiată în Biserica greco-catolică „Sfinții Apostoli Petru şi Pavel” Dej de către PS Dr. FLORENTIN CRIHĂLMEANU, Episcop al Eparhiei de Cluj-Gherla, pentru ca la prânz să aibă loc dezvelirea bustului prot.gr-cat. George Mânzat, Preşedinte al Despărţământului Dej al ASTRA între 1929-1948.

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1125956884096792.1073742098.159805357378621&type=1

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More