Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Atac armat la sediul unui ziar francez. Cel puțin 12 oameni au murit – VIDEO

0 69

atac armat Charlie Hebdo Paris

Sediul ziarului satiric Charlie Hebdo din Paris a fost vizat miercuri de un atac cu arme automate, comis de persoane mascate şi soldat cu victime. Cel puţin 11 persoane, dintre care doi poliţişti, au fost ucise şi alte zece persoane au fost rănite, relatează postul Europe1 în pagina electronică.

Sediul ziarului satiric Charlie Hebdo din Paris a fost vizat miercuri de un atac cu arme automate, comis de persoane mascate.

Potrivit postului Europe1, atacul s-a soldat cu cel puţin 12 morţi, dintre care doi poliţişti, şi zece răniţi. Parchetul din Paris anunţase anterior că sunt zece morţi, după ce Primăria din Paris afirmase iniţial că şase persoane au fost grav rănite.

http://youtu.be/duM2St6vNj8

Franţa şi-a ridicat la maximum nivelul de alertă – şi anume „alertă de atentat” – în regiunea pariziană, în urma atacului comis miercuri la sediul din Paris al publicaţiei satirice Charlie Hebdo, soldat cu 11 morţi, au  anunţat serviciile premierului.

Potrivit preşedinţiei, François Hollande vizitează miercuri sediul publicaţiei, unde au fost ucise 11 persoane, inclusiv doi poliţişti, potrivit unui bilanţ provizoriu.

Martorii au declarat că doi bărbaţi mascaţi au intrat în clădire în jurul orei locale 11.30 (12.30, ora României), strigând „Allah Akbar” şi „Profetul a fost răzbunat”.

Numeroase focuri de armă s-au auzit, iar mai mulţi jurnalişti au reuşit să se refugieze pe acoperişul clădirii. Martin Boudot, jurnalist la o societate de producţie cu sediul în acelaşi imobil, făcea parte din acest grup. „Tocmai am coborât, pentru că poliţia a securizat clădirea”, a declarat el pentru Europe1.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More