Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Atac armat la un centru pentru persoane cu dizabilități. 20 de victime, dintre care cel puțin 12 decedate – VIDEO

0 215

Un atac armat a avut loc în la un centru pentru persoane cu dizabilităţi. Postul de televiziune BBC anunţă un bilanţ provizoriu de 12 morţi dintr-un total de 20 de victime. Se presupune că ar fi vorba despre 1-3 persoane înarmate care poartă şi echipament anti-glonţ. Poliţia este la faţa locului şi încearcă să elibereze zona.

Atacul s-a produs la un centru de persoane cu dizabilități din San Bernardino, California în jurul orei locale 11 a.m.

Reprezentanţii FBI sunt la faţa locului. Nimeni nu a fost arestat până la această oră. Atacul are loc într-o clădire a unei instituţii care furnizează servicii sociale.

Pompierii au informat că se îndreaptă spre locul faptei. Un reporter din media locală anunţă că este evacuată clădirea Inland Regional Center din San Bernardino, un ONG cu activităţi în domeniul medical.

Un bărbat a anunţat că a primit un mesaj de la fiica sa care se ascunde în clădirea în care lucrează, unde are loc atacul. Terry Peti le-a spus poliţiştilor că fiica lui i-a scris: „Sunt oameni împuşcaţi. Suntem în birou, aşteptăm poliţia. Rugaţi-vă pentru noi. Sunt încuiată într-un birou”

Imagini LIVE VIDEO de la locul incidentului:

Atacul a avut loc la un centru pentru tratarea persoanelor cu deficienţe comportamentale (Inland Regional Center) situat în zona Waterman din San Bernardino, un orăşel de 200.000 de locuitori situat la 100 de kilometri est Los Angeles.

Autorităţile americane au confirmat un incident armat în zona Park Center Circle din San Bernardino, în sudul Californiei. Poliţia a anunţat că cel puţin 20 de împuşcate în zona Waterman din San Bernardino. Autorităţile caută cel puţin un individ înarmat.

Echipe speciale ale poliţiei (SWAT) verifică atent clădirile din împrejurimi în căutarea autorului sau autorilor atacului armat.
Autorităţile americane continuă în mod activ operaţiunile de căutare a individului sau indivizilor care au deschis focul într-un centru pentru persoane cu deficienţe congnitive din oraşelul San Bernardino, unde au fost ucise cel puţin 12 persoane, alte zeci fiind rănite.

Toate şcolile, centrele comerciale şi instituţiile din comitatul californian San Bernardino au fost închise în urma atacului armat.

Poliţia regională a anunţat că este căutat cel puţin un individ înarmat sau cel mult trei.

ACTUALIZARE

Poliţia americană a ucis doi atacatori, un bărbat şi o femeie, care au omorât 14 persoane şi au rănit alte 17 după ce au deschis focul miercuri la un centru de servicii sociale pentru persoane cu dizabilităţi din oraşul San Bernardino, în California, relatează Associated Press în pagina online.

Unul dintre suspecţii a fost identificat drept Syed Farook, un cetăţean american care este inspector în cadrul Departamentului de Sănătate al comitatului, au declarat surse oficiale, citate de CNN.

Syed Farook a părăsit brusc banchetul angajaţilor de la Departamentul de Sănătate Publică din comitatul San Bernardino, care se desfăşura într-o zonă de conferinţe a Centrului Regional Inland, cu puţin înaintea atacului armat, au declarat mai multe surse oficiale.

Potrivit acestor surse, locuinţa din Redlands încercuită de forţele de securitate, care au deschis ulterior focul asupra ocupanţilor unui vehicul de teren, are legătură cu Farook.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More