Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Atac armat în SUA. Patru morți și 16 răniți – VIDEO

0 52

fort hood texas

Un soldat american a ucis patru militari şi a rănit alţi 16 înainte de a se sinucide cu un pistol, miercuri, la baza militară americană Fort Hood Texas, în sudul Statelor Unite ale Americii.

Incidentul s-a produs în jurul orei locale 16:00 (21:00 GMT) în două zone distincte – o brigadă medicală şi un batalion de transport de la baza militară Fort Hood, cea mai mare din SUA.

Bărbatul a intrat într-o clădire, a deschis focul înainte de a se urca într-un vehicul, apoi a tras din nou cu un pistol semiautomat Smith&Wesson calibrul 45, pe care îl cumpărase recent dintr-un magazin din apropiere. După aceea a coborât din maşină, a intrat într-o altă clădire şi a tras din nou.

Poliţia militară a intervenit în 15 minute, încolţindu-l într-o parcare. Acesta a fost momentul când agresorul şi-a pus capăt zilelor, potrivit generalului Milley.

Agresorul a fost trimis patru luni în Irak în 2011 şi suferea de ‘probleme mintale’, inclusiv depresie, pentru care a fost tratat, a precizat generalul Milley, într-o conferinţă de presă.

„Noi nu ştim motivele lui. Ştim că soldatul suferea de probleme mintale. El a fost tratat pentru depresie şi alte probleme psihiatrice şi psihologice”, a reiterat generalul american. Cu toate acestea, a indicat el, militarul nu fusese diagnosticat în acest stadiu ca suferind de stres post-traumatic.

Acesta nu este primul atac soldat cu vieți omenești care are loc la baza militară Fort Hood. În noiembrie 2009 medicul psihiatru militar Nidal Hassan a ucis 15 persoane şi a rănit alte 40. Hassan a fost acuzat de crimă cu premeditare şi tentativă de crimă cu premeditare.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More