Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Atac la bancomatul unei bănci din Zalău

0 48

Poliţia a fost sesizată de către reprezentantul unei unităţi bancare din Zalău cu privire la faptul că, în seara zilei de 14 decembrie, a avut loc o tentativă de furt de bani din ATM-ul agenției.

FOTO: oradestiri.ro
FOTO: oradestiri.ro

În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii au stabilit faptul că, între orele 19.35 -19.40, o femeie necunoscută a lipit o lamelă metalică pe fanta de eliberare a numerarului de la ATM, blocând astfel eliberarea bancnotelor.

La ora 19.55, o persoană a dorit să retragă din ATM suma de 1.000 lei, cu un card bancar, însă i s-au eliberat doar 800 de lei, restul sumei fiind găsită ulterior în interiorul ATM-ului. Poliţiştii continuă investigaţiile pentru idenificarea persoanei care a montat lamela metalică.

 Recomandări :

Pentru utilizarea cardului în deplină siguranţă, poliţiştii vă recomandă ca, înainte de a introduce cardul în cititorul A.T.M.-ului, să verificaţi dacă există piese detaşabile pe cititorul de card sau dacă există o anexă recent adăugată pe tastatură sau pe dispozitivul de eliberare a banilor.

Dacă există orice urme reziduale de clei în zona tastaturii sau a cititorului de card sau orice altă modificare firească a bancomatului, există suspiciunea ca aparatul să fi fost recent pregătit pentru fraudare.

Verificaţi partea de sus a aparatului, dacă există obiecte care, în mod normal, nu au ce căuta în respectivul spaţiu (chiar un pachet de ţigări, o carte, o doză de răcoritoare), întrucât există posibilitatea ca acestea să ascundă camere video miniaturale destinate a capta codul PIN tastat.

Este foarte important ca, în momentul în care aţi derulat întregul demers şi totuşi ATM-ul nu va eliberează suma de bani solicitată, să nu părăsiţi zona bancomatului până la soluţionarea situaţiei. Apelaţi numărul afişat pe aparat pentru clarificarea pe loc a situaţiei operaţiunii bancare nereuşite, iar dacă se exclud situaţii de genul lipsă de fonduri, card nefuncţional, expirat, bancomat off-line – toate aceste informaţii afişate în clar pe ecranul bancomatului – apelaţi de îndată numărul de urgenţă 112. În ipoteza în care părăsiţi zona, persoana care a stat la pândă în scopul fraudării, în lipsa altor pericole, vine şi recuperează dispozitivul de captare, cu tot cu banii Dvs.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More