Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Atac la bancomatul unei bănci din Zalău

0 26

Poliţia a fost sesizată de către reprezentantul unei unităţi bancare din Zalău cu privire la faptul că, în seara zilei de 14 decembrie, a avut loc o tentativă de furt de bani din ATM-ul agenției.

FOTO: oradestiri.ro
FOTO: oradestiri.ro

În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii au stabilit faptul că, între orele 19.35 -19.40, o femeie necunoscută a lipit o lamelă metalică pe fanta de eliberare a numerarului de la ATM, blocând astfel eliberarea bancnotelor.

La ora 19.55, o persoană a dorit să retragă din ATM suma de 1.000 lei, cu un card bancar, însă i s-au eliberat doar 800 de lei, restul sumei fiind găsită ulterior în interiorul ATM-ului. Poliţiştii continuă investigaţiile pentru idenificarea persoanei care a montat lamela metalică.

 Recomandări :

Pentru utilizarea cardului în deplină siguranţă, poliţiştii vă recomandă ca, înainte de a introduce cardul în cititorul A.T.M.-ului, să verificaţi dacă există piese detaşabile pe cititorul de card sau dacă există o anexă recent adăugată pe tastatură sau pe dispozitivul de eliberare a banilor.

Dacă există orice urme reziduale de clei în zona tastaturii sau a cititorului de card sau orice altă modificare firească a bancomatului, există suspiciunea ca aparatul să fi fost recent pregătit pentru fraudare.

Verificaţi partea de sus a aparatului, dacă există obiecte care, în mod normal, nu au ce căuta în respectivul spaţiu (chiar un pachet de ţigări, o carte, o doză de răcoritoare), întrucât există posibilitatea ca acestea să ascundă camere video miniaturale destinate a capta codul PIN tastat.

Este foarte important ca, în momentul în care aţi derulat întregul demers şi totuşi ATM-ul nu va eliberează suma de bani solicitată, să nu părăsiţi zona bancomatului până la soluţionarea situaţiei. Apelaţi numărul afişat pe aparat pentru clarificarea pe loc a situaţiei operaţiunii bancare nereuşite, iar dacă se exclud situaţii de genul lipsă de fonduri, card nefuncţional, expirat, bancomat off-line – toate aceste informaţii afişate în clar pe ecranul bancomatului – apelaţi de îndată numărul de urgenţă 112. În ipoteza în care părăsiţi zona, persoana care a stat la pândă în scopul fraudării, în lipsa altor pericole, vine şi recuperează dispozitivul de captare, cu tot cu banii Dvs.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.