Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

„Atacați secțiile de poliție și luați arme și muniții de acolo!”. Mesaje ale mediului on-line care pun în pericol manifestările publice

0 736

Reprezentanții forțelor de ordine îndeamnă pe toți cei care participă la manifestările de stradă să fie atenți la mediul on-line. Polițiștii avertizează asupra persoanele rău intenționate care doar instigă la ură și violență, ascunse după monitorul unui calculator.

Printr-un comunicat de presă, reprezentanții Poliției Române fac un apel către toți cetățenii care doresc să-și exercite dreptul la liberă exprimare prin participarea la manifestările de stradă. Aceștia roagă cetățenii de a nu apela la violență și de a anunța orice infracțiune ce pune în pericol siguranța publică.

Astfel manifestanții sunt avertizați asupra mediului on-line și asupra anumitor persoane, care ascunse în spatele unui monitor, instigă la violență. În ultimele zile au fost identificate o serie de mesaje care circulă în mediul on-line, mesaje precum „Atacați secțiile de poliție și luați arme și muniții de acolo!”, ”Ca să faceți rost de oameni dispuși la violență, atacați închisorile, eliberați deținuții și înarmații!” ,” La furci și topoare tată, că nicio manifestare de-asta domnească nu a adus rezultate!”  sau ” Până nu intram peste ei în Parlament cu ce se prinde în mână și rupți în bătaie, atât ei cât și jandarmii, care apără hoții nu se rezolvă nimic!”

Din cauza acestei atmosfere, la nivelul Poliției Române sunt demarate cercetări, sub coordonarea unităților de parchet teritorial competente, față de  persoane bănuite de săvârșirea infacțiunii de instigare la tulburarea ordinii și liniștii publice.

Acțiunile poliției nu suprimă sub nici o formă dreptul cetățeanului la libera exprimare definit prin articolul 30 din Constituția României, însă manifestările violente și instigarea la ură sunt oprite prin aliniatul 7 al aceluiași articol: ”Sunt interzise de lege defăimarea ţării şi a naţiunii, îndemnul la război de agresiune, la ură naţională, rasială, de clasă sau religioasă, incitarea la discriminare, la separatism teritorial sau la violenţă publică, precum şi manifestările obscene, contrare bunelor moravuri.”

În acest mod Poliția Română asigură toți cetățenii că acționează, în sistem integrat, alături de celelalte instituții ale statului, pentru siguranța comunității și respectarea drepturilor fiecărei persoane.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More