Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Destine Holidays

Atentat cu bombă la Universitatea din Iaşi

0 87

bomba iasi screen-shot-2013-04-11-at-9-55-44

Serviciul de urgență 112 a primit în această dimineață un telefon de la o persoană care spunea că un tânăr aleargă pe holurile Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași și amenință că va detona o bombă. Acesta avea în spate un rucsac, în care s-ar fi aflat acea bombă. La fața locului au ajuns polițiști, pompieri și un echipaj de la ISU.

Incidentul a avut loc în timpul examenului de licență, într-un amfiteatru al facultății de Eelectronică și Telecomunicații, din Iași. Un anunț care a pus autoritățile pe jar a fost făcut în această dimineață la 112. O persoană a sunat la serviciul de urgență, spunând că un bărbat alerga pe holurile Universității din Iași și amenința că detonează o bombă. Dispozitivul artizanal a și explodat în cele din urmă, rănindu-l pe atacator.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Iaşi, Anca Vâjâiac, a declarat că un bărbat a intrat într-o sală de curs de la Facultatea de Telecomunicaţii, unde avea loc examenul de licenţă, având la el un rucsac în care se afla un dispozitiv exploziv improvizat.

Bărbatul a început să îi ameninţe pe cei din sala de curs, după care a detonat materialul exploziv.

Un student a încercat să intervină, năpustindu-se asupra bărbatului, pentru a-l opri. „Individul a venit, a tipat la noi si a spus ca detoneaza bomba. S-a creat panica. La un moment dat avea un declansator in mana, care a explodat, l-a lovit. Eu am sarit atunci repede pe el, m-am umplut de sange. Nu ma consider un erou, daca eram un erou nu exploda bomba. Am fost evacuati, iar in amfiteatru a mai ramas o geanta, insa acolo cred ca era o baterie pe care o folosea pentru alimentare. Nu stim cine este, nu a facut nici o revendicare referitoare la universitate. A spus ca daca nu vine Politia detoneaza bomba”, a declarat Marian Prescura, studentul care a intervenit dupa ce a explodat dispozitivul, conform bzi.ro.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More