Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Atenție la comercianții ambulanți! Două femei, ucise de vânzători de plăpumi

0 652

Două femei dintr-o comună din Satu Mare au fost găsite moarte în locuința uneia dintre ele. Principalii suspecți ar fi doi bărbați din Ungaria, care vindeau plăpumi. Aceștia au fost prinși de polițiști.

Cele două femei de 53, respectiv 65 de ani, erau vecine și credeau că vor face un târg bun dacă vor cumpăra plăpumi de la bărbații care le-au bătut la poartă.

„Dintre dânsele, cea mai tânără era sora mea și erau ca două surori, se înțelegeau foarte bine. Și a încercat să vină să îi aducă și la vecină o plapumă ca ea și-a luat 3 bucăți. Și nu știm ce s-a mai întâmplat. (Cine erau persoanele alea?) Ziceau că erau de la Debrecen”, spune fratele uneia dintre victime.

„Au venit cu plăpumi de vândut. Și soția a venit cu dânșii la vecina să-i arate dacă nu vrea să cumpere și nu s-a mai întors acasă. Au venit la mine ca să le dau bani că au zis că plapuma a rămas la ele în casă. Am încercat să intru în casă, erau încuiate toate ușile”, spune soțul uneia dintre victime.

Cumnatul uneia dintre victime le-a găsit pe cele două femeie întinse pe jos, acoperite cu o plapumă și a sunat imediat la 112. Cele două corpuri urmează să fie supuse unor autopsii, pentru a se stabili cu exactitate cauza decesului.

„Au fost 2 femei deosebite, erau vecine, erau femei de omenie și nu știu cum s-a întâmplat o crimă atât de oribilă”, spune Traian Ciurdaș, primarul comunei Bârsău.

Vânzătorii ambulanți au fost prinși de polițiști nu departe de locul crimei și au fost duși la audieri.

ACTUALIZARE:

Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Satu Mare, Marius Iancu, a declarat, pentru Mediafax că cei doi vânzători de plăpumi din Ungaria suspectați inițial au fost audiați și lăsați să plece, în condițiile în care se aflau întâmplător în zonă în perioada comiterii crimelor.

„Avem o persoană reținută în cazul dublei crime de la Bârsăul de Sus, urmărirea penală fiind în curs de desfășurare. Procurorul de caz a cerut autorizație de percheziție, se fac cercetări în continuare. Persoana respectivă nu face parte dintre cei doi romi care fuseseră și ei audiați, aceștia fiind liberi să plece. Întâmplarea a făcut să se afle în fața casei în acea perioadă”, a spus Iancu.

Surse judiciare au declarat că persoana reținută este un bărbat, cu antecedente penale, recidivist, recent eliberat din închisoare în urma recursului compensatoriu, scopul crimelor fiind jaful.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More