Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Atenție la infecțiile respiratorii. O simplă gripă poate duce la deces

0 44

gripa_raceala-viroze-respiratorii

Numărul deceselor provocate de gripă a crescut în acest an față de aceeași perioadă a anului trecut.Potrivit datelor oficiale, numărul total de decese cauzate de gripă confirmate în acest sezon până la 1 martie este 23, dintre care cele mai multe provocate de virusul A(H1), virusul B şi A(H3).

Gripa face noi victime! Alţi 11 români au murit în ultimele şapte zile din cauza acestei boli! Iar peste 136 de mii de oameni au ajuns în cabinetele medicilor de familie sau în camerele de gard ale spitalelor cu simptome specifice răcelii. Pe fondul răcirii accentuate a vremii, medicii se aşteaptă ca numărul victimelor să crească.

Centrul Național de Supraveghere și Control a Bolilor Transmisibile (CNSCBT) a anunţat că, în intervalul 23 februarie-1 martie, numărul cazurilor de gripă a crescut.

„Activitatea gripala evolueaza cu intensitate medie, cu extindere regionala in zona sudica (Constanta, Bucuresti, Calarasi, Olt, Dolj), in zona de nord si de est (Iasi, Suceava, Bacau, Buzau, Neamt, Vrancea, Galati), cu focare locale (judetul Sibiu) si cu cazuri sporadice in unele judete, morbiditatea prin infectii respiratorii acute fiind mai crescuta decat in saptamana precedenta si depasind intervalul asteptat.

La nivel national, numarul total de cazuri de infectii respiratorii acute (cazuri gripa/ cazuri compatibile clinic cu gripa, IACRS si pneumonii) a fost de 136549, cu 8.6% mai mare fata de cel inregistrat in saptamana precedenta si de 1.5 ori mai mare comparativ cu cel inregistrat in aceeasi saptamana a sezonului precedent (89148)”, a precizat raportul CNSCBT.

Din cauză că multe persoane aleg să se trateze de răceală sau gripă de capul lor, virusurile responsabile de aceste boli devin, de la an la an, mai agresive. Medicii atrag atenţia că antibioticele luate după ureche nu fac decât să întărească rezistenţa virusurilor.

“În momentul de faţă sunt peste 300 de virusuri respiratorii, iar numărul lor este atât de mare tocmai din cauză că se dezvoltă de la un an la altul”, a spus prof. Adrian Streinu Cercel, managerul Institutului de Boli Infecţioase Matei Balş.

Îngrijorător este faptul că numărul total de cazuri de infecţii respiratorii acute continuă să crească, astfel că, săptămâna trecută, a fost cu 8,6% mai mare faţă de cel înregistrat săptămâna precedentă, la nivel naţional.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More