Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Atenție la urs! În comuna Mica a distrus stupii de albine – FOTO

0 1.250

Primarul comunei clujene Mica, Tiberiu Zelencz, a anunțat azi că se va adresa autorităților competente pentru a lua urgent măsuri cu privire la apariția urșilor în zona comunei pe care o conduce.

Edilul din Mica spune că nu doar mistreții provoacă pagube în culturile sătenilor, ci chiar și urșii, un astfel de animal ajungând azi până în preajma caselor oamenilor din satul Nireș.

”Din păcate, la nivelul comunei noastre, ne confruntăm cu o situație foarte neplăcută, deoarece porcii mistreți distrug, an de an, culturile oamenilor, iar un urs a ajuns astăzi chiar în localitatea Nireș. Dacă până acum, mistreții erau cei care provocau pagube și distrugeri ale culturilor, în aceste zile și-au făcut simțită prezența și urșii, care vin tot mai aproape de casele oamenilor, iar în imagini se poate vedea cum au distrus stupi de albine”, spune primarul comunei.

Acesta a transmis că se va adresa autorităților competente pentru a lua măsuri în privința animalelor sălbatice care își fac apariția tot mai des în zona comunei.

”Vă asigur că voi sesiza organele abilitate pentru a lua măsuri urgente în astfel de situații. Localnicii s-au săturat ca an de an să le fie distruse culturile, iar acum prezența urșilor în zona noastră, reprezintă un real pericol. Siguranța oamenilor trebuie să ne preocupe în mod deosebit, iar măsurile care se impun trebuie luate de urgență, în cel mai scurt timp”, a spus Zelencz.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More