Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Atenție! O nouă scamatorie. Metoda „Premii și Câștiguri”

0 258

Polițiștii avertizează asupra unei metode de înșelătorie supranumită „Premii și Câștiguri”.

Reprezentanții IPJ Sălaj avertizează asupra unei metode de înșelătorie supranumită „Premii și Câștiguri”. Astfel, răufăcătorii sună la întâmplare diferite persoane cărora le spun că au câștigat un premiu la anumite promoţii sau jocuri organizate de firme de renume, constând într-o sumă importantă de bani.

Pentru a intra în posesia premiului, victimele sunt sfătuite şi convinse că trebuie să transfere prin serviciile de curierat bancar o sumă substanțial mai mică, pe numele unei persoane din anturajul autorilor.

Pentru a evita astfel de capcane oamenii legii vă sfătuiesc să nu furnizaţi date confidenţiale prin telefon, dacă apelul provine de la un număr ascuns sau un număr de mobil pe care nu-l cunoaşteţi. Este de evitat şi trimiterea de copii după buletin sau cărţi de credit prin e-mail sau fax.

Se recomandă ignorarea mesajelor în care se spune că aţi fost desemnat câştigător, la concursuri la care nu aţi participat. Verificaţi, prin intermediul operatorului de telefonie, fixă sau mobilă, veridicitatea informaţiilor furnizate. În niciun caz nu daţi curs solicitărilor de a vira bani, cu orice titlu, într-un anumit cont, sau de a cumpăra cartele reîncărcabile cu o anumită valoare şi de transmitere a codurilor de reîncărcare.

În cazul în care aţi fost victima unei astfel de infracţiuni adresați-vă celei mai apropiate unităţi de Poliţie sau apelaţi numărul unic de urgenţă 112, în cel mai scurt timp posibil, pentru a spori şansele ca infractorul să fie identificat şi prejudiciul recuperat.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More