Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Atenţie, pietoni, la modul de deplasare!

0 207

politie1

Ieri, ora 19.30, pe DJ 151, între localitățile Sânmihaiu de Câmpie și Zoreni, conducătorul auto H.A. de 37 ani din Zoreni, pe fondul neatenției a acroșat cu partea din dreapta față a autoturismului pe R.O. de 49 ani din Sîngeorzu Nou, care se deplasa neregulamentar pe partea dreaptă a carosabilului, în același sens de mers. În urma impactului, acesta a fost rănit ușor.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind negativ.
Cercetările continuă de Biroul Rutier.

Poliţia Rutieră atrage atenţia tuturor participanţilor la trafic, indiferent de calitatea pe care o au, de conducător auto sau de pieton, cu privire la necesitatea respectării regulilor de circulaţie şi adoptarea unei conduite preventive, pentru reducerea evenimentelor rutiere nedorite.

Poliţiştii recomandă pietonilor:

Traversarea drumurilor publice să se facă numai prin locurile special amenajate şi semnalizate prin indicatoare sau marcaje şi numai pe culoarea verde a semaforului, iar în lipsa acestora pe la colţul străzilor şi numai după ce s-au asigurat temeinic.

Acolo unde nu există amenajate trotuare sau poteci laterale, deplasarea se va realiza numai pe partea stângă a drumurilor, cât mai aproape de marginea acestora.

În intersecţiile fără marcaj pietonal, traversaţi pe la colţul străzii, numai după o temeinică asigurare!

Evitaţi să traversaţi strada în fugă!

Aşteptaţi mijloacele de transport în comun numai pe trotuare sau refugiile special amenajate şi nu pe partea carosabilă!

După coborârea din mijloacele de transport în comun, nu traversaţi strada prin faţa sau prin spatele acestora. Traversarea se realizează numai după plecarea lor din staţie, prin locurile special amenajate!

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More