Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Atenție șoferi! Hoții dau lovitura în plin trafic. De ce trebuie să vă feriți

0 267

Inventivitatea nu are limite în acțiunile hoților și a celor care vor să facă rost de bani pe căi cât mai simple și total nelegale.

O metodă de înșelăciune veche, dar care face în continuare zeci de victime în fiecare zi, a fost surprinsă pe șoselele din România, în special în zonele unde există trafic auto intens.

Escrocii profită de compasiunea şi de naivitatea şoferilor, pe care-i păcălesc cu sume importante de bani.

Practica este cunoscută de polițiști sub numele de ‘Benzină în schimbul unor bijuterii’.

Astfel, la ieșirea dintr-o benzinărie, șoferii sunt opriți de un individ care spune că a băgat din greșeală benzină în loc de motorină și că nu mai are bani pentru a remedia situația. Are, în schimb, niște bijuterii pe care le poate da la schimb pentru o sumă de bani. Bijuteriile sunt, însă, false, iar cel care face schimbul se alege și cu paguba.

Din această practică s-a inspirat și un cuplu de romi. Acesta acționează, însă, pe marginea drumurilor din România.

Astfel, o femeie cu un copil în brațe face autostopul, mașina – un Mercedes negru, E Classe, cu numere străine – fiind pusă pe avarii. Șoferilor care opresc li se spune că ea și soțul ei au rămas fără bani și benzină – deși Mercedesul e Diesel, după care se plânge că nu are bani de combustibil, oferind tot felul de obiecte, inclusiv bijuterii, în schimbul banilor. Cei care cad în plasa escrocilor, constată că bijuteriile sunt false și nu au nicio valoare.

Escroci dați în vileag pe Facebook

Escrocheria celor doi a ieșit la iveală în urmă cu câteva zile când Foldi Fabian a postat următorul anunț pe grupul RADAR ARAD de pe Facebook:

‘Scamatoria cu accidente pe DN 69 aproape de Sanandrei, dinspre Arad! Spune că nu are benzină etc… NU VĂ OPRIȚI SĂ ÎI AJUTAȚI! MERCEDES cu numere de Germania…’

După postarea acestui anunț, a apărut și o fotografie cu un Mercedes negru, E Classe, tras pe marginea drumului, din care a coborât un domn în cămașă și cravată care face semne disperate spre șoferi să oprească. Mercedesul este înmatriculat, însă, undeva în Irlanda.

Cuplul a acționat până acum la Arad, Deva, Oradea, dar și în Sibiu, Vâlcea, Ploiești și pe toată Valea Oltului.

Metoda este folosită și în străinătate, astfel de cazuri fiind des întâlnite în Bulgaria, Ungaria sau Germania.


Descoperă mai multe la Someșeanul.ro

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More