Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Atenție șoferi! Limita de viteză în localitate pe porțiunea Cluj – Dej a coborât la 50km/h

0 2.030

trafic bontida DN1C limita viteza

Fără ca cineva să anunțe în mod oficial acest lucru, limita de viteză pe drumul național 1C între Cluj-Napoca și Dej pe raza localităților a fost redusă la 50 km/h.

Modificarea a survenit în urmă cu două luni de zile, însă șoferii care fac regulat această rută nu știu de reducerea vitezei maximă admisă în localitate. Astfel, amenzile curg valuri, spre enervarea șoferilor și bucuria polițiștilor de la rutieră, care parcă au sporit numărul echipajelor radar.

Au simțit-o pe pielea lor zeci de conducători auto care circulau regulat pe tronsonul DN 1C Cluj-Napoca – Dej. Știind că pe porțiunea respectivă de drum viteza maxim admisă este de 70 km/h, șoferii au condus până în limita acesteia, depășind însă viteza maximă reală, cea de 50 km/h, astfel că s-au trezit fiecare cu amenzi.

Chiar dacă, în mod normal, Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale, trebuia să anunțe populația despre modificările survenite, reprezentanții acesteia s-au mulțumit să scoată doar panourile care indicau viteza maximă de 70 km/h, fără să le înlocuiască, așa cum trebuia, cu cele care impun viteza maximă la 50 km/h la intrarea în localități.

Potrivit autorităților, reducerea vitezei maxime admisă pe raza localităților pe acest sector de drum s-a decis în urma numeroaselor accidente rutiere soldate cu victime ce au avut loc în ultima perioadă, mai ales din cauza vitezei.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More