Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Destine Holidays

Atenție șoferi! Poliţia Română scoate toate radarele pe şosele şi autostrăzi

0 242

Timp de trei zile, toate radarele vor fi scoase pe șosele și autostrăzi, anunţă Poliţia Română. Măsura este luată pentru depistarea celor care depășesc viteza legală.

Polițiștii vor folosi echipamentele video de supraveghere a traficului rutier și de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor instalate pe autospeciale și cinemometrele portabile model TruCAM.

Pe lângă acestea, se vor utiliza și aparatele etilotest, etilometru și drugtest, pentru depistarea și sancționarea celor aflați sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive.

Poliția precizează că, în primele 5 luni ale acestui an, viteza a generat 17% dintre accidentele rutiere grave înregistrate în țara noastră, ocupând locul trei în ierarhie, cu 470 accidente (cu 104 mai puține decât în perioada similară a anului trecut).

Au murit 118 persoane, cu 32 mai puține decât în perioada similară a anului trecut şi 499 au fost  rănite grav (cu 119 mai puține decât în perioada similară a anului trecut).

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More