Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Atenție șoferi! Poliţiştii şi inspectorii RAR verifică joi starea tehnică a vehiculelor

0 521

Polițiștii rutieri, împreună cu reprezentanții Registrului Auto Român vor desfășura joi, 23 noiembrie, la nivel județului Sălaj, o acțiune de control în trafic având ca scop reducerea cauzelor generatoare de accidente rutiere cu consecințe grave produse pe fondul defecțiunilor tehnice ale autovehiculelor.

Acțiunea vizează reducerea riscului rutier , prin sancționarea nerespectării normelor rutiere și a defecțiunilor tehnice, constatate în cazul autovehiculelor  destinate transportului de marfă cu masa totală maximă autorizată mai mică sau egală cu 3,5 tone; autovehiculele cu capacitatea de transport persoane mai mică sau egală cu 8+1, dar și autovehicule înmatriculate în alte state, respectiv autovehiculele cu două sau trei roți.

Obiectivele prioritare ale activităților sunt reducerea riscului de victimizare prin accidente rutiere produse pe fondul defecțiunilor tehnice, precum și verificarea respectării legislației rutiere.

De asemenea, oamenii legii vor verifica toate vehiculele aflate în circulație, inclusiv aspectele privind datele din certificatul de înmatriculare, concordanța acestora cu datele și caracteristicile tehnice ale vehiculelor, dar şi dacă inspecția tehnică periodică este valabilă.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More