Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Atenționare de călătorie: Franța menține starea de urgență până la 26 iulie

0 56

Franța a decis menținerea stării de urgență pe tot teritoriul țării până pe 26 iulie, informează MAE printr-un comunicat transmis miercuri.

”Urmare a atacurilor teroriste din 13 noiembrie 2015, starea de urgență pe tot teritoriul țării se va menține până la 26 iulie 2016, cel puțin.

Starea de urgență permite autorităților franceze să interzică circulația persoanelor și să stabilească zone de protecție și securitate. De asemenea, sunt aplicate măsuri consolidate de securitate în toate orașele din regiunea Ile-de-France.

Aceste dispoziții permit, printre altele: arestul la domiciliu al oricărei persoane a cărei activitate este considerată periculoasă pentru ordinea publică, închiderea temporară a sălilor de spectacol și a locurilor de reuniuni publice, confiscarea armelor și posibilitatea de a efectua percheziții administrative”, precizează sursa citată.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginii de Internet www.mae.ro și reamintește faptul că cetățenii români care se deplasează în străinătate au la dispoziție aplicația ”Călătorește în siguranță ” (disponibilă gratuit în ”App Store” și ”Google Play”), care oferă informații, sfaturi de călătorie și posibilitatea de a fi alertați, în cazul în care apar situații speciale.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More