Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Atenționare de călătorie în Ungaria și Austria

0 60

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află sau doresc să se deplaseze în Ungaria că, începând cu data de 15 septembrie 2015, poliția ungară a închis punctul de control trecere a frontierei terestre (PCTF) cu Republica Serbia, din dreptul localității ungare Roszke, iar începând cu data de 16 septembrie 2015 a fost suspendată activitatea în punctul de control trecere al frontierei de la Asotthalom. Pentru tranzitarea frontierei ungaro-sârbe, poliția recomandă utilizarea PCTF Tompa, menționându-se faptul că acesta funcționează zilnic în intervalul orar 07:00 — 19:00.

În vederea obținerii de informații în timp real privind circulația rutieră pe principalele drumuri din Ungaria, pot fi accesate camerele web montate de-a lungul acestora, la adresa paginii web www.utinform.hu/webkamerak sau poate fi consultată pagina oficială de Internet a Inspectoratului General al Poliției ungare — www.police.hu.

De asemenea, Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să se deplaseze în Austria că autoritățile austriece au decis introducerea de controale la frontiera cu Ungaria, la punctele de control trecere a frontierei de la Hegyeshalom și Kophaz.

Având în vedere faptul că zilnic apar noi evoluții la frontiera dintre cele două state, precum suspendarea unor curse feroviare sau blocaje ale traficului rutier, durata de călătorie poate fi afectată. Pe cale de consecință și ținând cont de faptul că situația se poate schimba rapid, se recomandă cetățenilor români să se documenteze asupra condițiilor actuale de călătorie și a circulației pe principalele componente de infrastructură rutieră și feroviară din Austria, consultând paginile dedicate de Internet, astfel: administrația drumurilor — www.asfinag.at, poliția austriacă — www.polizei.at și căile ferate austriece — www.öbb.at.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More