Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Atenționare de călătorie în Irlanda. Este cod roșu de vijelie pentru uraganul Ofelia

0 202

Uraganul Ofelia îşi va face simţită prezenţa în Irlanda începând de azi. Prin urmare, Ministerul Afacerilor Externe de la Bucureşti a emis o atenţionare de călătorie şi informează că în Irlanda va fi cod roşu de vijelie.

Furtuna se va manifesta prin vânt intens ce va depăși 80 km/h, iar pe alocuri, rafalele pot atinge chiar şi 130 km/h.

Există riscul de inundaţii, pagube materiale şi pene de curent, precum şi perturbări ale traficului rutier, feroviar şi aerian.

Grupul de Coordonare pentru Situații de Urgență irlandez estimează că aceasta va fi cea mai puternică furtună care va lovi Irlanda, într-o statistică pe ultimii 50 de ani.

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României în Irlanda: +35316681150; +35316674318; +35316674325, iar apelurile vor fi redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.

De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu caracter de urgență, au la dispoziție și telefonul de permanență al misiunii diplomatice a României la Dublin: +353864684351.

MAE recomandă consultarea paginilor de internet http://dublin.mae.ro, www.mae.ro, site-ul Serviciului Național de Meteorologie irlandez http://www.met.ie/nationalwarnings/default.asp și reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația „Călătorește în siguranță” (disponibilă gratuit în „App Store” și „Google Play”), care oferă informații și sfaturi de călătorie.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More