Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Atenționare de călătorie pentru Grecia: Grevă de 24 de ore a Federației Funcționarilor Vamali

0 141

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetățenii români care doresc să traverseze frontierele Republicii Elene că Federația Funcționarilor Publici din Direcțiile Vamale organizează joi o grevă de 24 ore, iar activitatea vamală este asigurată de personal de urgență.

MAE recomandă, într-un comunicat, informarea privind condițiile specifice punctului de frontieră de pe traseu și luarea în calcul a rezervei de timp suplimentar de așteptare.

Cetățenii români afectați de situația din atenționare pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena: +302106728879 și +302106728875, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCR) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.

De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație cu caracter de urgență au la dispoziție și telefonul de permanență al Ambasadei României în Republica Elenă: +306978996222.

MAE mai recomandă consultarea paginilor de internet http://atena.mae.ro și www.mae.ro. Cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația ”Călătorește în siguranță” (disponibilă gratuit în ”App Store” și ”Google Play”), care oferă informații și sfaturi de călătorie, precum și serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare „Un SMS îți poate salva viața”.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More