Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Informare hidrologică ce vizează Someșul Mic

0 65

rau inundat

Administrația Bazinală de Apă Someș-Tisa a transmis în cursul zilei de azi o informare privind fenomene hidrologice periculoase în bazinul hidrografic Someșul Mic. În intervalul 29 iulie 0ra 16 – 30 iulie ora 06 se vor înregistra creșteri de niveluri și debite, scurgeri pe versanți, torenți și pâraie.

Conform atenţionării meteorologice cod galben emise de Administraţia Naţională de Meteorologie, respectiv, în cursul zilei de 29 iulie, instabilitatea atmosferică va fi accentuată în întreg bazinul Someş-Tisa, în special în zona judeţului Cluj. Se vor semnala precipitaţii sub formă de aversă, cantităţile de precipitaţii putând depăşi 20 l/mp, izolat 30 l/mp.

În acest context, sunt posibile creşteri de niveluri şi debite, în special pe afluenţii Someşului Mic, scurgeri pe versanţi, torenţi, pâraie şi formarea de viituri rapide cu caracter de inundaţii locale din cauza precipitaţiilor sub formă de aversă cu caracter torenţial.

Fenomenele menţionate se pot produce izolat şi în judeţele Maramureş, Bistriţa-Năsăud, Sălaj şi Satu Mare, cu o intensitate mai mică.

Monitorizarea parametrilor hidrometeorologici se va face cu atenţie sporită atât la staţiile hidrometrice cât şi la cele pluviometrice, transmiţându-se avertizări ori de câte ori va fi cazul, imediat după producerea fenomenelor, conform regulamentelor aflate în vigoare.

În funcţie de evoluţia ulterioară a evenimentelor hidrometeorologice, această informare se va actualiza.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More