Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Destine Holidays

Au acceptat să doneze organele fetiţei care s-a spânzurat accidental

1 92

urgente_spital_02271800

Fetiţa în vârstă de 12 ani, care s-a spânzurat accidental cu o pătură a decedat. Organele acesteia au ajuns la trei copii.

Părinţii au acceptat să doneze organele fetiţei de 12 ani, iar cei doi rinichi şi ficatul au fost transplantaţi la trei copii. Două fetiţe de 12 şi 14 ani au primit rinichii. Ficatul a fost transportat la Bucureşti şi a fost transplantat tot unui copil, scrie citynews. Operaţiile de transplant de rinichi au fost făcute la Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal din Cluj.”Mulţumim familiei care a fost de acord cu prelevarea organelor pentru că datorită lor am reuşit să salvăm trei vieţi. Unul dintre copii, o fetiţă de 14 ani, este la al doilea transplant. Din păcate ea are o boală care a dus şi la insuficienţa renală cronică şi care are un risc mare de recidivă. La un an de zile de la primul transplant boala a recidivat şi i-a distrus şi rinichiul. Este un risc mare de recidivă şi la al doilea şi la al treilea transplant, dacă îl va face, dar există şi şansa să nu recidiveze şi acesta este motivul pentru care s-a făcut transplantul”, a declarat dr. Dan Luscalov, directorul Agenţiei Naţionale de Transplant, citat de aceeaşi sursă.
Citeşte şi:

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More