Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Au confiscat ţigări în valoare de 180.000 de euro

0 68

someseanul-tigari contrabanda deltaplan

Poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Brodina –  I.T.P.F Sighetu Marmaţiei au descoperit şi confiscat 80.170 pachete cu ţigări, în valoare de peste 180.000 de euro. Poliţiştii de frontieră au tras mai multe focuri de avertisment în plan vertical pentru oprirea unei maşini condusă de un contrabandist.

Ieri, 10 ianuarie a.c., la nivelul S.P.F Brodina – I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei, s-a declanşat o acţiune specifică pe linia combaterii contrabandei cu ţigări de provenienţă ucraineană, în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 20.00, lucrătorii noştri au observat, pe direcţia localităţii Falcău, jud. Suceava, la aproximativ 2 km de linia de frontieră, un autoturism de teren care se deplasa, de la frontiera de stat spre comuna Brodina.

Drept urmare, poliţiştii de frontieră au procedat la interceptarea autoturismului, însă şoferul nu a oprit la semnalele regulamentare, fapt pentru care au executat mai multe focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale.

Profitând de terenul accidentat, de condiţiile meteo şi întuneric, şoferul a abandonat autoturismul şi a fugit de la faţa locului, in zona împădurită.

S-a procedat la monitorizarea zonei pentru depistarea tuturor persoanelor implicate, concomitent cu dispunerea unor măsuri specifice în vederea reţinerii conducătorului auto. Totodată, au fost anunţate şi autorităţile de frontieră din Ucraina despre eveniment.

În autoturismul abandonat, marca Mitsubishi Pajero, cu numere de înmatriculare specifice Irlandei, lucrătorii noştri au descoperit mai multe colete cu ţigări de provenienţă ucraineană.

Pe timpul cercetărilor şi în urma activităţilor specifice desfăşurate, poliţiştii de frontieră au mai descoperit în zona mai multe colete cu ţigări. În urma inventarierii acestora a rezultat o cantitate de 81.170 pachete ţigări, de diferite mărci, în valoare de peste 811.000 lei.

Întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării, şi se efectuează cercetări în vederea identificării tuturor persoanelor implicate şi a documentării întregii activităţi infracţionale.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More