Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Au dat dovadă de spirit civic și au sunat la 112. Vezi ce s-a întâmplat

0 85

arestat-catuse

A nu fi nepăsător la ceea ce se întâmplă în jurul tău, a sesiza poliţia atunci când ceva sau cineva ţi se pare suspect, a-ţi „pierde” timpul dând declaraţii la poliţie, înseamnă a da dovadă de spirit civic iar cine spune că băimărenii nu au această calitate se înşeală.

Ieri la ora 13.50 o femeie a sunat la 112 pentru a sesiza la poliţie că a văzut pe stradă patru bărbaţi care urmăreau o bătrână pe bulevardul Republicii din Baia Mare iar unul dintre ei a băgat mâna în buzunarul vestei acesteia, fără ca victima să îşi dea seama. La faţa locului s-a deplasat echipajul de siguranţă publică care a depistat în apropiere grupul de bărbaţi dar nu şi partea vătămată care şi-a continuat deplasarea fără să realizeze că a fost victima unei tentative de furt. Cei patru bărbaţi, cu vârste între 30 şi 34 de ani au fost identificaţi şi conduşi la sediul poliţiei pentru audieri.

Cercetările efectuate de poliţiştii de investigaţii criminale au stabilit că în aceeaşi zi, cu doar două ore mai devreme, doi dintre ei au mai comis un furt în Piaţa Izvoarele din municipiu. Ei au sustras un telefon mobil din poşeta unei femei din Baia Sprie, furtul nefiind încă sesizat la poliţie. Şi astfel, datorită implicării femeii care  a sesizat poliţia iniţial, prejudiciul a fost recuperat iar cei doi s-au ales cu dosare penale sub aspectul comiterii infracţiunii de furt. Cercetările continuă pentru documentarea activităţii infracţionale a tuturor bărbaţilor identificaţi.

Un alt băimărean a sesizat ieri poliţia cu privire la existenţa unui scuter abandonat de două zile în apropierea unei unităţi de învăţământ pe care el o păzeşte noaptea. Poliţiştii au stabilit că vehiculul reprezintă obiectul unei infracţiuni de furt comise în dauna unui băimărean care, fiind plecat din ţară, nu avea cunoştinţă de dispariţia bunului. Scuterul a fost restituit aparţinătorilor  victimei iar poliţiştii continuă cercetările în vederea identificării autorilor.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More