Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Au EXPLOATAT SEXUAL minore obligându-le să se PROSTITUEZE

0 65

mascati

Poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate, sub coordonarea procurorului D.I.I.C.O.T – Biroul Teritorial Maramureş, au destructurat o grupare infracţională specializată în trafic de minori.

În data de 15 mai 2014 au fost efectuate două percheziții domiciliare de către procurorii D.I.I.C.O.T. – B. T. Maramureş și poliţiştii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Cluj – S.C.C.O. Maramureş, cu sprijinul Serviciului pentru Acţiuni Speciale din cadrul I.P.J. Maramureş. Trei persoane, doi bărbați (tată și fiu) și o femeie au fost duse la sediul D.I.I.C.O.T. – B. T. Maramureş pentru audieri.

Procurorii Biroului Teritorial Maramureș au dispus, prin ordonanță, reținerea pentru 24 de ore a suspecților Lăcătuș Ana Piroska (35 de ani), Lăcătuș Gheorghe sn. (49 de ani) și Lăcătuș Gheorghe jr. (30 de ani), din Maramureș, toți trei acuzați de săvârșirea infracțiunii de trafic de minori, în formă continuată. Procurorii D.I.I.C.O.T au reținut că faptele au fost comise în concurs de infracțiuni, cu circumstanțe agravante și în stare de recidivă, condiții prevăzute de art. 77 alin. 1 lit. a Cod pen., art. 38 alin. 1 Cod pen. şi art. 41 alin. 1 Cod pen.

Din materialul probatoriu administrat în cauză rezultă suspiciunea rezonabilă că din luna mai 2012 până în cursul anului 2014, inclusiv, cei trei inculpați s-au implicat activ şi repetat în comiterea infracţiunii de trafic de minori, concepându-și activitatea infracțională ca pe o afacere de familie. Din probe rezultă suspiciunea rezonabilă că suspecții au racolat, prin înșelăciune, minore cu vârste între 12 și 14 ani, pe care le-au exploatat sexual în scopul obținerii de beneficii, obligându-le să practice prostituţia pe raza județului Maramureș.

Până în prezent au fost identificate trei victime. Una dintre ele, în vârstă de 14 ani, a fost racolată de suspectul Lăcătuș Gheorghe jr. care mai întâi a determinat-o  să devină dependentă emoţional şi sentimental de persoana lui, iar ulterior a profitat de această situaţie, precum şi de vulnerabilitatea minorei. Victima, găzduită de soții Lăcătuș într-o locuință situată pe raza municipiului Baia Mare, a fost obligată, prin amenințări și acte de violență fizică, să practice prostituția.  În perioada mai – septembrie 2012 victima a fost exploatată, în mod repetat, sumele obținute zilnic din prostituție fiind în medie de 300 lei, astfel că beneficiul realizat de către suspecți prin exploatarea sexuală a minorei, într-o singură lună, a fost de  9.000 lei.

Procurorii D.I.I.C.O.T. au sesizat Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului, în vederea luării măsurilor legale de ocrotire a victimelor minore.

Persoanele reținute urmează să fie prezentate, mâine, magistraților Tribunalului Maramureș cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Menționăm că la perchezițiile efectuate la domiciliile suspecților au fost descoperite şi cantităţi de ţigări de provenienţă ucraineană, introduse ilegal în ţară şi deţinute ilicit. Cercetările continuă pentru stabilirea întregii activități infracționale. Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de  Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More