Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Au falsificat adeverințe pentru a obține subvenții de la UE

1 42

Ziua Politiei Romane la Dej (26)

Poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj au efectuat cercetări cu privire la falsificarea unor adeverinţe în scopul obţinerii de subvenţii acordate de Uniunea Europeană pentru cultivarea terenurilor agricole.

În urma cercetărilor efectuate de poliţiştii de investigare a fraudelor s-a constatat faptul că doi bărbaţi au încasat ilegal subvenţii anuale acordate de Uniunea Europeană fermierilor români pentru cultivarea terenurilor agricole.

În fapt, cei doi, în calitate de fermieri, în perioada 2012-2014, ar fi falsificat întinderea mai multor suprafeţe agricole indicate în adeverinţele emise de Primăria comunei Chinteni, care atestau calitatea bărbaţilor de proprietari sau detentori precari ai unor terenuri.

Documentele falsificate erau ulterior depuse la A.P.I.A. Cluj. Astfel, cei doi bărbaţi au obţinut în repetate rânduri sume de bani pentru pretinsele terenuri cultivate, plătite din fondurile Uniunii Europene.

Prejudiciul urmează a se stabili de către partea vătămată.

În urma cercetărilor efectuate de către poliţişti şi a îndeplinirii actelor procedurale necesare administrării probatoriului, dosarul de urmărire penală a fost înaintat către Direcţia Naţională Anticorupţie, organ abilitat să cerceteze infracţiunile care aduc atingere intereselor financiare ale Uniunii Europene, conform prevederilor O.U.G. 43/2002.

Faţă de cei doi bărbaţi, din comuna Chinteni, respectiv din Cluj-Napoca, ambii de 59 de ani, s-au efectuat cercetări pentru comiterea infracţiunilor de fals în înscrisuri oficiale, uz de fals şi înşelăciune.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More