Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Au folosit armamentul din dotare pentru a prinde contrabandiștii

0 46

someseanul-tigari contrabanda deltaplan

Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei au confiscat, în cadrul unei acţiunii de combatere a contrabandei cu ţigări, 4.410 pachete ţigări de provenienţă ucraineană, iar un maramureşean este cercetat pentru complicitate la contrabandă. Deoarece persoanele în cauză nu s-au supus somaţiilor prin voce, s-a folosit armamentul din dotare, fiind tras un foc de armă în plan vertical,cu respectarea prevederilor legale. 

Ieri, la nivelul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei, județul Maramureș, s-a declanşat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări, în zona de responsabilitate. Astfel, în jurul orei 20.00, lucrători din cadrul sectorului au observat mai multe persoane în zona de frontieră, pe direcţia localităţii Rona de Sus, care transportau, în spate, colete voluminoase. Imediat, la faţa locului s-a deplasat o echipă de intervenţie şi un echipaj cu un câine de urmă care au acţionat pentru reţinerea persoanelor în cauză. Polițiștii de frontiera au efectuat somaţiile legale prin voce, moment în care cei în cauză au abandonat coletele şi au fugit în pădurea din apropiere, dispersându-se pe mai multe direcţii. Drept urmare, poliţiştii de frontieră au folosit armamentul din dotare, fiind tras un foc de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale. În urma acţiunii, s-a reuşit reţinerea unui bărbat, G. Gheorghe de 26 de ani, domiciliat pe raza judeţului Maramureş.

În continuare, s-a trecut la monitorizarea zonei, concomitent cu dispunerea unor măsuri specifice în vederea depistării persoanelor implicate. La faţa locului, au fost descoperite 9 colete învelite în folie neagră, care conţin ţigări, de provenienţă ucraineană, mărcile Viceroy şi Jin Ling.

O echipă operativă a inventariat cele 9 colete, rezultând o cantitatea de 4.410 pachete ţigări, în valoare de aproximativ 40.000 de lei. Maramureşeanul este cercetat de către poliţiştii de frontieră pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la contrabandă, la final urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

Totodată, întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar în continuare se fac cercetări pentru identificarea tuturor persoanelor implicate şi documentării întregii activităţi infracţionale.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More