Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Destine Holidays

Au început înscrierile pentru Ludoteka, cel mai mare festival din Transilvania destinat familiei

0 71

S-a dat startul înscrierilor pentru cel mai mare festival din Transilvania dedicat familiei! Între 16-18 septembrie, clujenii se vor bucura de cele mai atent gândite și eficiente activități bazate pe învățarea prin joc. Aceștia sunt invitați în Parcul Central  să petreacă timp împreună, părinți, copii și bunici, și să-și schimbe ritmul cotidianului în cadrul unui eveniment extraordinar de 3 zile, într-un decor de poveste.

Cu un concept unic în România, Festivalul Ludoteka reunește zeci de ateliere, activități și workshop-uri care îi vor ajuta atât pe cei mici, cât și pe cei mari să dezvolte noi abilități și competențe sociale și să cunoască mai bine lumea din jurul lor. Pentru participarea la atelierele creative, înscrierile se fac pe site.

Ateliere sunt în număr de 12:  muzică, ceramică, textile, fotografie, lucru manual, pictură, tehnologic,  tradițional, radio, televiziune, origami și teatru. Taxa de înscriere la un atelier este de 15 lei, iar în funcție de numărul ales, se aplică reduceri. Toate acestea se pot consulta aici.

Structura festivalului se prezintă ca o colecție de ateliere, jocuri creative și cursuri; este încadrată într-un spațiu deschis, accesibil, dotat cu tot ce poate fi transformat în joc; festivalul Ludoteka spune o poveste în care copilul devine eroul principal al activităților: el alege atelierul, activitatea și partenerii de joc și implică adulții în această lume.

Au răspuns provocării și s-au alăturat festivalului meşterind la ceea ce  ei se pricep cel mai bine: Cosmin Tudoran, Oana Lupaş, Ana Morodan, Raluca Anton, Dorel Găină, De-a-Arhitectura, Nod Makerspace , Mini Reactor, Petronela Popoviciu, Andrei Roşulescu  și mulţi alții.

Toate cele 3 mari segmente ale festivalului (ateliere de creație, activități de familie și cursuri) vor fi coordonate de ludotekari, persoane specializate în direcțiile respective. Se urmărește creșterea calității relațiilor copil-părinte și promovarea educației non-formale, valorificând potențialul creativ și dispoziția ludică a copiilor și a adulților prin soluții alternative și participative de ocupare a timpului liber.

Pentru detalii și înscrieri, consultați www.ludoteka.ro și pagina de Facebook.

Festivalul Ludoteka este organizat de Asociația Culturală Ludoteka în parteneriat cu Bigtime Production.
Evenimentul este susţinut de Primăria Municipiului Cluj-Napoca şi Consiliul Local, Consiliul Județean Cluj.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More