Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Au încercat să copieze la simularea de la BAC. Un tânăr e elev în Gherla

0 39

examen bacalaureat

Doi elevi din județul Cluj au fost eliminați de la proba de Limba si literatura romana a Simularii Nationale a Examenului de Bacalaureat. Cei doi au încercat să copieze.

„La nivelul judeţului Cluj, au fost înscrisi 5.573 elevi de clasa a XI-a, dintre care au fost prezenti 5.208. Astfel, numarul elevilor absenti este 365. Un elev de la Colegiul Tehnic Napoca a fost eliminat pentru tentativa de fraudare. La nivelul clasei a XII-a au fost înscrisi 4.905 elevi, dintre care au fost prezenţi 4.597. Un elev de la Liceul Teoretic Ana Ipatescu a fost eliminat pentru tentativa de fraudare”, arată reprezentanţii ISJ Cluj.

La primul subiect, candidaţii au avut de rezolvat nouă cerinţe, vizând cunoştinţe de vocabular, limbă română şi gramatică, dintr-un fragment din piesa de teatrul „Somnoroasa aventură” a lui Teodor Mazilu.

La al doilea subiect, cerinţa a fost scrierea unui text de tip argumentativ de 150-300 de cuvinte despre importanţa călătoriilor în formarea personalităţii tinerilor, în timp ce la subiectul al treilea, elevii au avut de redactat un eseu de 600-900 de cuvinte, în care să prezinte particularităţile de construcţie a unui personaj dintr-un text narativ studiat, aparţinând lui Liviu Rebreanu.

Elevii vor susţine mâine proba la limba şi literatura maternă, miercuri proba obligatorie a profilului şi vineri proba la alegere a profilului şi specializării. Toate probele sunt scrise, iar rezultatele vor fi afişate în 14 martie.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More