Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Au încercat să copieze la simularea de la BAC. Un tânăr e elev în Gherla

0 21

examen bacalaureat

Doi elevi din județul Cluj au fost eliminați de la proba de Limba si literatura romana a Simularii Nationale a Examenului de Bacalaureat. Cei doi au încercat să copieze.

„La nivelul judeţului Cluj, au fost înscrisi 5.573 elevi de clasa a XI-a, dintre care au fost prezenti 5.208. Astfel, numarul elevilor absenti este 365. Un elev de la Colegiul Tehnic Napoca a fost eliminat pentru tentativa de fraudare. La nivelul clasei a XII-a au fost înscrisi 4.905 elevi, dintre care au fost prezenţi 4.597. Un elev de la Liceul Teoretic Ana Ipatescu a fost eliminat pentru tentativa de fraudare”, arată reprezentanţii ISJ Cluj.

La primul subiect, candidaţii au avut de rezolvat nouă cerinţe, vizând cunoştinţe de vocabular, limbă română şi gramatică, dintr-un fragment din piesa de teatrul „Somnoroasa aventură” a lui Teodor Mazilu.

La al doilea subiect, cerinţa a fost scrierea unui text de tip argumentativ de 150-300 de cuvinte despre importanţa călătoriilor în formarea personalităţii tinerilor, în timp ce la subiectul al treilea, elevii au avut de redactat un eseu de 600-900 de cuvinte, în care să prezinte particularităţile de construcţie a unui personaj dintr-un text narativ studiat, aparţinând lui Liviu Rebreanu.

Elevii vor susţine mâine proba la limba şi literatura maternă, miercuri proba obligatorie a profilului şi vineri proba la alegere a profilului şi specializării. Toate probele sunt scrise, iar rezultatele vor fi afişate în 14 martie.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.